«Τύμπανα πολέμου» στο Στενό του Κερτς: Ουκρανικό πλοίο αρνείται να αλλάξει πορεία

«Τύμπανα πολέμου» στο Στενό του Κερτς: Ουκρανικό πλοίο αρνείται να αλλάξει πορεία

Ρώσοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως  το σκάφος δεν έχει άδεια να περάσει από το κανάλι Kerch-Yenikalsky που ελέγχεται από τη Ρωσία και χωρίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Θάλασσα του Αζόφ

033_6631461_6124d88525de1
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία καθώς ουκρανικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κινείται προς τα ρωσικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα στα ανοικτά των ακτών της Κριμίας αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για αλλαγή πορείας. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), το ουκρανικό σκάφος ξεκίνησε από το λιμάνι της Μαριούπολης και κινήθηκε προς το Στενό του Κερτς, χωρίς να έχει υποβάλει αίτηση για τη διέλευση από το κανάλι Kerch-Yenikalsky.

Την ίδια ώρα πλοίο της ακτοφυλακής της FSB προειδοποίησε το ουκρανικό σκάφος πως πρέπει να συμμορφωθεί με τη ρωσική νομοθεσία, με εκείνο να αντιδρά και να συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του, παρά την προειδοποίηση.

Ρωσικά δίκτυα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι το σκάφος της Ουκρανίας βρίσκεται σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων από το στενό του Κερτς και δεν αλλάζει πορεία, αποτελώντας «απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους οι Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το σκάφος δεν έχει άδεια να περάσει από το κανάλι Kerch-Yenikalsky που ελέγχεται από τη Ρωσία και χωρίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Θάλασσα του Αζόφ. Στο μεταξύ η ανακοίνωση αναφέρει πως το ουκρανικό πλοίο φέρεται να δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μπει στα ρωσικά χωρικά ύδατα.



Ειδήσεις σήμερα:

Bloomberg: «Δύσκολα» στο «κλασικό» πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της EKT τα ελληνικά ομόλογα

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας από ανέργους σε 4 περιφέρειες

Σε επικοινωνία η Ελλάδα με την AstraZeneca για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης