Ικανοποίηση Ισραήλ για την επιστροφή των εβραϊκών αρχείων από τη Μόσχα στην Ελλάδα

Ικανοποίηση Ισραήλ για την επιστροφή των εβραϊκών αρχείων από τη Μόσχα στην Ελλάδα

Προσμένουμε την επιστροφή των αρχείων στην Ελλάδα, που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισράηλ

57da98a4be6a4ecc8f37228332ca84cc
Την ικανοποίησή του για την επιστροφή των αρχείων των Ελληνικών Ισραηλιτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα εξέφρασε η πρεσβεία του Ισραήλ, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης στο Σότσι μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Είμαστε ευτυχείς σχετικά με τα νέα για την επιστροφή των αρχείων των Ελληνικών Ισραηλιτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Σότσι μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσμένουμε την επιστροφή των αρχείων στην Ελλάδα, που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την Ελληνική Προεδρία της IHRA (Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης του Ολοκαυτώματος).

Ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Γιόσι Αμράνι, δήλωσε ότι: "Η απόφαση του Προέδρου Πούτιν θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των μελλοντικών γενεών, στην Ελλάδα και όχι μόνο, σχετικά με την πλούσια εβραϊκή ζωή στην Ελλάδα, την τεράστια συμβολή της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και την καταστροφή που επέφερε το Ολοκαύτωμα. Η επιστροφή των αρχείων, η δέσμευση και η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του να κτίσουν Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύουν τη νίκη του πνεύματος και της ανθρωπότητας επί της βαρβαρότητας και των φρικαλεοτήτων εκείνης της τρομερής περιόδου στη ζωή και την ιστορία μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Bloomberg: «Δύσκολα» στο «κλασικό» πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της EKT τα ελληνικά ομόλογα

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας από ανέργους σε 4 περιφέρειες

Σε επικοινωνία η Ελλάδα με την AstraZeneca για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης