Παναμάς: Κατάσχεση ρεκόρ 10 εκατ. δολαρίων που προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών

Παναμάς: Κατάσχεση ρεκόρ 10 εκατ. δολαρίων που προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών

Οι αρχές χρειάστηκαν πάνω από 12 ώρες για να συγκεντρώσουν τα χρήματα και να τα μετρήσουν  - Tα χρήματα συνδέονται  με το κολομβιανό καρτέλ Clan del Golfo - Κατασχέθηκαν δέκα πυροβόλα όπλα και 38 πολυτελή οχήματα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

FFrcZT6XsAg5xuX
Οι αρχές του Παναμά ανακοίνωσαν την κατάσχεση ρεκόρ 10 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων σε ρευστό, ποσό που προέρχεται από το εμπόριο ναρκωτικών μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συνδέεται με το κολομβιανό καρτέλ Clan del Golfo.

«Αυτό το σημαντικό ποσό χρημάτων ανήκει στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε και η οποία συνεργάζεται με την εγκληματική ομάδα γνωστή με το όνομα Clan del Golfo», ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου.

«Πρόκειται, αναμφίβολα, για τη μεγαλύτερη κατάσχεση χρημάτων που προέρχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας», δήλωσε στον Τύπο ο γενικός εισαγγελέας Χαβιέρ Καραμπάλο.

Τα χρήματα βρέθηκαν σε σάκους που είχαν κρύψει σε τρεις κρυψώνες σε ένα σπίτι στην πόλη Νουέβα Προβιντένσια, στην επαρχία Κολόν (βόρεια), κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία οδήγησε στη σύλληψη 57 ατόμων.



Κλείσιμο
Δέκα πυροβόλα όπλα και 38 πολυτελή οχήματα κατασχέθηκαν επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχε η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA).



Οι αρχές χρειάστηκαν πάνω από 12 ώρες για να συγκεντρώσουν τα χρήματα και να τα μετρήσουν με αυτόματους μετρητές χαρτονομισμάτων, ορισμένοι εκ των οποίων χάλασαν εξαιτίας του όγκου των χρημάτων.


Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται εννέα δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων πέντε αστυνομικοί, που θεωρούνται ύποπτοι ότι  «παραλάμβαναν, επιτηρούσαν και έκρυβαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Κολομβία», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Τα ναρκωτικά στέλνονταν στη συνέχεια, με εντολή του καρτέλ Clan del Golfo, προς τις ΗΠΑ. Η οργάνωση αυτή ελέγχει σχεδόν το ένα τρίτο της παραγωγής κοκαΐνης στην Κολομβία.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Ραγδαία η μετάδοσή της γιατί μολύνει ταχύτατα και όσους έχουν ήδη νοσήσει

Podcast του Μητσοτάκη με την μητέρα του αυτιστικού Γιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Αράχνη με μηδέν μητρικό ένστικτο»: Η μητριά που βασάνισε και σκότωσε τον μικρό Άρθουρ μέσα από τα μάτια του πρώην της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης