«Δεν είμαι ρατσιστής, στηρίζω το κίνημα Black Lives Matter», διαβεβαιώνει ο Ρίτενχαουζ

«Δεν είμαι ρατσιστής, στηρίζω το κίνημα Black Lives Matter», διαβεβαιώνει ο Ρίτενχαουζ

Ο 18χρονος Κάιλ Ρίτενχαουζ κάθισε στο εδώλιο για τη δολοφονία δύο ανδρών 26 και 36 ετών και τον τραυματισμό ενός τρίτου άνδρα με μια ημιαυτόματη καραμπίνα, στις 23 Αυγούστου του 2020 στην Κενόσα, στις Μεγάλες Λίμνες

211110112700-03-kyle-rittenhouse-trial-1110-full-169
Ο νεαρός Αμερικανός Κάιλ Ρίτενχάουζ, που αθωώθηκε αφότου σκότωσε δύο άνδρες κατά τη διάρκεια μιας αντιρατσιστικής διαδήλωσης το 2020, διαβεβαίωσε πως δεν είναι ρατσιστής και στηρίζει το κίνημα Black Lives Matter, σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί αργότερα σήμερα.

«Δεν είμαι ρατσιστής, στηρίζω το κίνημα Black Lives Matter, στηρίζω τις ειρηνικές διαδηλώσεις», δήλωσε στο Fox News αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός Αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από έναν λευκό αστυνομικό, στη Μινεάπολη, στα τέλη Μαΐου του 2020.

Ο 18χρονος Κάιλ Ρίτενχάουζ κάθισε στο εδώλιο για τη δολοφονία δύο ανδρών 26 και 36 ετών και τον τραυματισμό ενός τρίτου άνδρα με μια ημιαυτόματη καραμπίνα, στις 23 Αυγούστου του 2020 στην Κενόσα, στις Μεγάλες Λίμνες.

Πήγε σε αυτήν την πόλη του Ουισκόνσιν με μια ομάδα ενόπλων πολιτών προκειμένου, σύμφωνα με τον ίδιο, να «προστατεύσουν» τα καταστήματα από τις λεηλασίες, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων οργής κατά του ρατσισμού, αφότου ένας αστυνομικός στην Κενόσα τραυμάτισε σοβαρά τον Τζέικομπ Μπλέικ, έναν Αφροαμερικανό.

Ο Ρίτενχαουζ αθωώθηκε την Παρασκευή, επικαλούμενος νόμιμη άμυνα, υποστηρίζοντας πως άνοιξε πυρ αφότου τον κυνήγησαν και του επιτέθηκαν οι τρεις άνδρες, όλοι τους λευκοί, όπως ο ίδιος.

Η ετυμηγορία προκάλεσε σοκ σε ένα μέρος της Αμερικής, που εκτιμά πως δίνει λευκή επιταγή στους υποστηρικτές της ανωτερότητας των λευκών και στις ένοπλες οργανώσεις.

«Αυτή η δίκη δεν έχει να κάνει με τον ρατσισμό, έχει να κάνει με το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα», υπογραμμίζει ο 18χρονος στα αποσπάσματα της συνέντευξης, που θα προβληθεί αργότερα σήμερα.



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα και 15 ημέρες αγωνίας πριν το «Σχέδιο Β»

Στον κυκλώνα της πανδημίας η Ευρώπη: Lockdown και επεισόδια σε πολλές πόλεις

Ακινησία Ι.Χ. φέτος και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης