«Κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο» λέει με νόημα η Ελισάβετ μετά τις φήμες για την υγεία της

«Κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο» λέει με νόημα η Ελισάβετ μετά τις φήμες για την υγεία της

Η 95χρονη μονάρχης ακυρώνει τις δημόσιες εμφανίσεις εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες - Ανάμεσα στις εμφανίσεις που ακυρώθηκαν και εκείνη για τη Διάσκεψη του Κλίματος, στη Γλασκώβη

queen_elizabeth_art
Πυκνή είναι η φημολογία για την υγεία της Ελισάβετ Β' που απέχει το τελευταίο διάστημα από τις δημόσιες εμφανίσεις, με τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο να αναρωτιούνται εάν και πότε θα υπάρξει ανάθεση καθηκόντων σε άλλο μέλος-διάδοχο της βασιλικής οικογένειας.  Η τελευταία ανακοίνωση από τη βασίλισσα καθρεπτίζει την κατάστασή της το τελευταίο διάστημα: «Κανένας από μας δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο». 

Η 95χρονη μονάρχης έχει ακυρώσει τις εμφανίσεις της, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης για τη Διάσκεψη του Κλίματος στη Γλασκώβη, στην οποία παρεβρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Πρόσφατα, η βασίλισσα είχε ανακοινώσει ότι δεν θα έδινε το «παρών» στην «Κυριακή της Μνήμης», στις 14 Νοεμβρίου, λόγω τραυματισμού στην πλάτη της.

Η Ελισάβετ που βρίσκεται επί 69 χρόνια στο θρόνο, έστειλε νέο μήνυμα κατά την 11η Γενική Σύνοδο για την Εκκλησία της Αγγλίας, εκφράζοντας προβληματισμούς για την υγεία.

Η βασίλισσα διεμήνυσε συγκεκριμένα: «Είναι δύσκολο να αντιληφθώ ότι έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε ο πρίγκιπας Φίλιππος κι εγώ παρεβρεθήκαμε στην πρώτη Γενική Σύνοδο. Κανένας από μας δεν μπορεί να βάλει φρένο στο χρόνο».

Τα καθήκοντα της βασίλισσας αναλαμβάνουν επτά μέλη των Βρετανικών Ανακτόρων με την 95χρονη μονάρχη να αναπαύεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ κατόπιν συμβουλών των ιατρών της.

Εκτός από τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον όπως και η σύζυγός του Καρόλου, Καμίλα, δεσμεύτηκαν να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά της .

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υποστήριξαν ότι η 95χρονη είχε υποστεί μια «ατυχή» καταπόνηση της πλάτης και για το λόγο αυτό πρέπει να μείνει μακριά από δημόσιες εμφανίσεις.

Δεσμεύτηκαν να βάλουν πλάτη «όσο χρειαστεί»

Οι επτά υπέροχοι «βοηθοί» της βασιλικής οικογένειας έχουν δεσμευτεί να παρέμβουν και να βοηθήσουν «όσο χρειαστεί» τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την άνοιξη, όπως γράφει η εφημερίδα «Mirror» επικαλούμενη έγκυρες πηγές, σε ένα άρθρο που υπογράφεται από τον Russell Myers, Royal editor της εφημερίδας. 

Το Παλάτι εμπνεύστηκε από το επιτυχημένο γουέστερν υπό τον τίτλο: «Kαι οι επτά ήταν υπέροχοι», για να βαπτίσει την ομάδα που θα αναλάβει τα καθήκοντα της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε την παρουσία της στην Ημέρα Μνήμης προς τιμήν των πεσόντων των ενόπλων δυνάμεων από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο... Η βασίλισσα έπαθε διάστρεμμα στην πλάτη της και αποφάσισε το σημερινό πρωινό με μεγάλη λύπη πως δεν μπορεί να παραστεί στη Λειτουργία της Κυριακής για την Ημέρα Μνήμης στο Κενοτάφιο», ήταν η τελευταία ανακοίνωση του Παλατιού.

Άλλες έξι φορές έχασε την Ημέρα Μνήμης

Η βασίλισσα Ελισάβετ απογοητεύτηκε που δεν μπόρεσε να παραστεί στο Κενοτάφιο, ενώ έχει χάσει μόλις άλλες έξι φορές την περίσταση σε ολόκληρη τη ζωή της: το 1961 όταν ήταν στην Γκάνα, το 1968 όταν ήταν στη Βραζιλία, το 1983 όταν ήταν στην Κένυα, το 1999 όταν ήταν στη Νότιο Αφρική και το 1959 και το 1963 όταν ήταν έγκυος με τα δύο νεότερα παιδιά της.

Η μονάρχης έχει χάσει πολλές άλλες σημαντικές παρουσίες, όπως το διήμερο ταξίδι της στη Βόρειο Ιρλανδία πριν από τρεις εβδομάδες κατόπιν συμβουλής του γιατρού της.

Με βάση όλα αυτά, πηγή αναφέρει στην βρετανική εφημερίδα Mirror πως δεν πιστεύει ότι το κοινό θα βλέπει συχνά την Ελισάβετ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός εργάτης στον ΗΣΑΠ: Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα στο ηλεκτρικό

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς παρέλαβε το μεταπτυχιακό της κόρης της: «Κοίτα, τα κατάφερε το κορίτσι μου!»

Εκλογές στη Βουλγαρία: Οι σαραντάρηδες από το Χάρβαρντ που έκαναν την έκπληξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης