Ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ: Ακύρωσε τη συμμετοχή της στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

Ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ: Ακύρωσε τη συμμετοχή της στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

Οι γιατροί της συνέστησαν μια εβδομάδα αποχής από τα καθήκοντά της για να ξεκουραστεί

vassilisaelisavet
Ανησυχία έχει προκαλέσει η κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ καθώς ακύρωσε τη συμμετοχή της στην διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου στη Γλασκώβη της Σκωτίας.


Η 95χρονη Ελισάβετ, η μεγαλύτερη σε ηλικία και μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο, έμεινε στο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης αλλά επέστρεψε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, στα δυτικά του Λονδίνου, την επόμενη ημέρα. Αξιωματούχοι είπαν ότι είχε καλή διάθεση και ότι επέστρεψε στα καθήκοντά της.

Ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν θα συμβεί ακόμη. Σήμερα το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη Διάσκεψη για το κλίμα και θα ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών για ξεκούραση.

«Έπειτα από μια σύσταση που της δόθηκε να ξεκουραστεί, η βασίλισσα θα εκτελεί ήπια καθήκοντα στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η μεγαλειότητά της αποφάσισε με λύπη να μην μεταβεί στη Γλασκόβη για να παραστεί στη δεξίωση της COP26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου. Η Βασίλισσα είναι απογοητευμένη που δεν θα δώσει το παρών στην δεξίωση, αλλά θα στείλει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στους παρόντες», αναφέρει μεταξύ άλλων το Παλάτι.


Το Σαββατοκύριακο δεν παρευρέθηκε στο το παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο πάρκο του Ουίνδσορ όπου συνηθίζει να πηγαίνει καθώς όπως έγραψε η SUήθελε να ξεκουραστεί για να είναι σε θέση να συμμετάσχει στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Σκωτία.

Πάντως σε μία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σήμερα η Βασίλισσα εμφανίζεται χαμογελαστή σε διαδικτυακή συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας και της  Ελβετίας.




Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Άλμα σε κρούσματα και διασωληνώσεις - Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη, ανήμερα του Αγ. Δημητρίου

Φώφη Γεννηματά: Αύριο η κηδεία της - Ποιοι θα εκφωνήσουν επικηδείους

Καταδίωξη στο Πέραμα: «Τέλος, απομακρυνθείτε όλες οι ομάδες» έλεγε το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., «δεν ακούνε πάνω στη μηχανή» η ΔΙΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης