Βρετανία: Διπλοθεσίτες οι 90 από τους 360 βουλευτές των Τόρις

Βρετανία: Διπλοθεσίτες οι 90 από τους 360 βουλευτές των Τόρις

Απασχολούνται σε δουλειές που έχουν να κάνουν από τον τζόγο μέχρι τον κλάδο της υγείας

000_9QX9XU
Tουλάχιστον το ένα τέταρτο των βουλευτών των Συντηρητικών (Τόρις) στη Βρετανία διατηρεί και δεύτερη θέση εργασίας λαμβάνοντας αμοιβές συνολικά άνω των πέντε εκατομμυρίων λιρών ετησίως.

Περισσότεροι από 90 βουλευτές των Τόρις -από τους συνολικά 360- είναι διπλοθεσίτες, ενώ στο «στρατόπεδο» των Εργατικών, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού: μόλις τρεις.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδα της «Guardian», η δεύτερη δουλειά των Συντηρητικών βουλευτών αφορά δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τζόγο, την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, κ.α..

Το 86% των διπλοθεσιτών είναι άνδρες και, αυτοί που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα, είναι όλοι πρώην υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης.

Χτες, ο Στιβ Μπάρκλεϊ, γραμματέας της κυβέρνησης, απέρριψε την ιδέα της απαγόρευσης των δεύτερων θέσεων εργασίας, λέγοντας ότι θα μπορούσε να εμποδίσει ορισμένους βουλευτές να αποκτήσουν εμπειρία από τον έξω κόσμο.

Κλείσιμο
Τόνισε, ωστόσο, ότι «κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων θα πρέπει να ενεργούν προς το δημόσιο συμφέρον».

Ο βουλευτής των Συντηρητικών, Άντριου Μίτσελ, αμείβεται με το ποσό των 182.600 λιρών, για 34,5 ημέρες εργασίας, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε εταιρείες όπως η Investec.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Τζέφρι Κοξ, κερδίζει 1,6 εκατομμύρια λίρες ετησίως ως δικηγόρος, ενώ ο Κρις Γκρέιλινγκ, πρώην υπουργός Μεταφορών, βάζει στο πορτοφόλι του το ποσό των 100.000 λιρών ετησίως από την ναυτιλιακή εταιρεία «Hutchison Ports Europe».

Ο Τζον Ρέντγουντ, πρώην υπουργός της Ουαλίας, βγάζει πάνω από 230.000 λίρες ετησίως δουλεύοντας για μια εταιρεία επενδυτικών συμβούλων, την Charles Stanley, ενώ ο Αλαν Κερνς, πρώην υπουργός της Ουαλίας, εργάζεται ως σύμβουλος μιας εταιρείας που ειδικεύεται στη διάγνωση νόσων.

Ο Λίαμ Φοξ, πρώην υπουργός Εμπορίου, έχει συμβόλαιο δέκα χιλιάδων λιρών με την «WorldPR», μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων με έδρα τον Παναμά για συμβουλές σχετικά με τις επιχειρήσεις και τη διεθνή πολιτική.

Αν και οι υπουργοί στη Βρετανοί υποτίθεται ότι δεν έχουν δεύτερη δουλειά, ορισμένοι κατάφεραν να την διατηρήσουν χωρίς όμως να αμείβονται.

Ο Τζέικομπ Ρις Μογκ, επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, παραμένει σύμβουλος στην Somerset Capital Management LLP, μια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, χωρίς να πληρώνεται.

Επιπλέον, δύο βουλευτές των Τόρις έχουν δουλειές που συνδέονται με τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών: ο Λόρενς Ρόμπερτσον, όπως και ο Φίλιπ Ντέιβιντ.

Ο τελευταίος αμείβεται με το ποσό των 12.000 λιρών ετησίως από την Εθνική Ένωση Ενεχυροδανειστηρίων.

Σε αντίθεση με τον υψηλό αριθμό των Τόρις που είναι διπλοθεσίτες, λίγοι είναι οι βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης που διατηρούν και δεύτερη δουλειά.

Η Ροσελίνα Αλίν Καν κερδίζει επιπλέον εισόδημα ως γιατρός, η Μάργκαρετ Χοντζ λαμβάνει ετησίως το ποσό των 20.000 λιρών διδάσκοντας στο πανεπιστήμιο Royal Holloway University και ο Χαλίντ Μαχμούντ διατηρεί θέση συμβούλου στο thinktank Policy Exchange λαμβάνοντας το ποσό των 25 χιλιάδων λιρών ετησίως.

Στις τελευταίες εκλογές, οι Εργατικοί πρότειναν την απαγόρευση των δεύτερων θέσεων εργασίας για τους βουλευτές, κάτι που απέρριψε το κυβερνών κόμμα.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά σε λεωφορείο με φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Οι ανεμβολίαστοι για την Covid-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να πεθάνουν, προειδοποιεί έκθεση

Έκκληση Καπραβέλου για υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλιώς «θα φτάσουμε να έχουμε ασθενείς στο πάρκινγκ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης