Σκόπια: Πρώτη επίσημη αντίδραση Ζάεφ στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής του

Σκόπια: Πρώτη επίσημη αντίδραση Ζάεφ στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής του

«Οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν τους Μίτσκοσκι, Απασίεφ και Γκρούεφσκι να καταλάβουν την εξουσία και να καταστρέψουν ξανά τη χώρα» σχολίασε ο πρωθυπουργός Ζάεφ με δήλωση του στα κοινωνικά δίκτυα

ZAEV
Πρώτη επίσημη αντίδραση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, για την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπό το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση παραίτησής του από επικεφαλής της κυβέρνησης, αλλά και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), εξαιτίας της μεγάλης ήττας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ο Ζάεφ παρενέβη με δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα, λέγοντας πως οι πολίτες της χώρας δεν θα επιστρέψουν τους Μίτσκοσκι, Απασίεφ και Γκρούεφσκι να διοικήσουν τη χώρα.

«Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας απειλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία, τη Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας, την κοινή και ισότιμη κοινωνία, την ειρήνη των πολιτών στο εσωτερικό και τις καλές σχέσεις με τους γείτονες μας» αναφέρει στη δήλωσή του ο Ζάεφ, τονίζοντας πως ο δημοκρατικός κόσμος και τα κόμματα: «δεν θα επιτρέψουν στον Μίτσκοσκι, τον Απασίεφ και τον Γκρούεφσκι να καταλάβουν την εξουσία και να καταστρέψουν ξανά τη χώρα».




Με τη δήλωση αυτή ο Ζάεφ επιχειρεί να κινητοποιήσει ουσιαστικά τ΄ αντανακλαστικά των Αλβανών βουλευτών μια και το μικρό ακροαριστερό κόμμα «Levica» (Αριστερά), του Ντιμίταρ Απασίεφ, αποτελεί «κόκκινο» πανί για τους Αλβανούς, εξαιτίας των ακραίων θέσεων του.

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ζάεφ κατατέθηκε από το VMRO-DPMNE προς τον πρόεδρο της βουλής των Σκοπίων Ταλάτ Τζαφέρι στις 14:30 σήμερα.

Κλείσιμο
Την Κυριακή ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, είχε ζητήσει από τον Ζάεφ την παραίτηση της κυβέρνησης, διαφορετικά θα κατέθετε πρόταση μομφής όπως και έγινε τελικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκέψεις να καθιερωθεί σε ετήσια βάση ο εμβολιασμός κατά της Covid στη Βρετανία

Δραματική εφημερία και στο «Παπανικολάου» με δύο διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Στο τραπέζι νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης