Μπήκε ντυμένος «Τζόκερ» στο μετρό επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες και άναψε φωτιά σε συρμό

Μπήκε ντυμένος «Τζόκερ» στο μετρό επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες και άναψε φωτιά σε συρμό

Τραυμάτισε 17 άτομα - Τα 3 είναι σε σοβαρή κατάσταση - Απίστευτες σκηνές στο μετρό του Τόκιο

tokio9
Σε σοκ βρίσκεται το Τόκιο, λίγες ώρες μετά την επίθεση ενός 24χρονου Ιάπωνα με μαχαίρι σε επιβάτες τρένου τραυματίζοντας 17, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τα ιαπωνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο νεαρός Ιάπωνας φορούσε το κοστούμι του «Τζόκερ» από τον Μπάτμαν και επιτέθηκε στους επιβάτες πολλοί εκ των οποίων πήγαιναν σε πάρτι για το Χαλοουίν.

Ο 24χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες και εν συνεχεία άναψε φωτιά σε συρμό τρένου ρίχνοντας ένα καυστικό υγρό. 

Άμεση ήταν η επέμβαση των αστυνομικών που τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.




Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο δράστης ονομάζεται Κιότα Χατόρι, παραδέχτηκε ότι λατρεύει τον χαρακτήρα «Τζόκερ» στην ταινία Μπάτμαν κι ότι χθες ήθελε να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους και να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», η επίθεση σημειώθηκε χθες το απόγευμα, σε τρένο της σιδηροδρομικής εταιρείας Κέιο με προορισμό το Σιντζούκου, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο, την ώρα ακριβώς που έκλειναν οι κάλπες μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.




Βίντεο που τραβήχτηκε στο τρένο την ώρα της επίθεσης και ανέβηκε στο Twitter δείχνει πανικόβλητους επιβάτες να τρέχουν πάνω - κάτω στο τρένο για να σωθούν από τις φλόγες και τους καπνούς.

Σε άλλο βίντεο, έντρομοι οι επιβάτες βγαίνουν από τα παράθυρα του τρένου της γραμμής Κεϊό, το οποίο ακινητοποιήθηκε σε έναν σταθμό, στα δυτικά προάστια της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για την τραυματική εμπειρία τους με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι, αρχικά νόμιζαν ότι ήταν κόλπο για το Χαλοουίν.


«Νόμιζα ότι ήταν κόλπο για το Χαλοουίν», είπε αυτόπτης μάρτυρας στην ιαπωνική εφημερίδα «Yomiuri» προσθέτοντας: «Μετά είδα έναν άνδρα να πλησιάζει κραδαίνοντας ένα μαχαίρι το οποίο είχε αίματα».

Ένας εκ των επιβατών, ο Σινκούκε Κιμούρα, ο οποίος είχε την ψυχραιμία να τραβήξει βίντεο με το κινητό του τα όσα συνέβαιναν την ώρα της επίθεσης, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση NHK ότι η σκηνή ήταν «τρομακτική».

«Οι πόρτες του τρένου ήταν κλειστές και δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε και πηδήξαμε από τα παράθυρα».


Ειδήσεις σήμερα

«Θα σε βρούμε όπου και να πας»: Οι αρνητές απειλούν επιστήμονες - Γιατροί περιγράφουν όσα βιώνουν

Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή: Ποιοι είναι οι στόχοι - Στη Γλασκώβη ο Μητσοτάκης

Ο Μακρόν κατηγορεί on camera τον Μόρισον ότι του είπε ψέματα - «Καλή τύχη» με τα υποβρύχιά σας...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης