Οι ηγέτες της G20 θα εντείνουν τις προσπάθειες για περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου
Τι αναφέρει το προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που έχει δει το πρακτορείο Reuters
Οι ηγέτες της G20, των 20 μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως που συναντώνται από σήμερα στη Ρώμη, θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου, σύμφωνα με ένα προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που έχει δει το πρακτορείο Reuters.
Το προσχέδιο αυτό για την ανάγκη ανάληψης δράσης για την κλιματική αλλαγή αντανακλά τις σκληρές διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν μεταξύ διπλωματών καθώς οι ηγέτες της G20 βρίσκονται στη Ρώμη για την διήμερη σύνοδο με στόχο την εξασφάλιση της δέσμευσής τους για μείωση των εκπομπών άνθρακα.
«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015 που έχει στόχο την διατήρηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσηςπολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και της προσπάθειας για περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής», αναφέρει το προσχέδιο.
Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι οι ηγέτες αναγνώρισαν την σπουδαιότητα της επίτευξης μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι τα μέσα του αιώνα, ένας στόχος στον οποίο ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί να ικανοποιήσουν.
Με πάνω από 30 χρόνια συνεχή και συνεπή παρουσία στην εκπαίδευση, το IdEF φέρνει την ακαδημαϊκή εμπειρία ενός δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να μετακομίσει στο εξωτερικό.
Η JYSK ανακοινώνει την είσοδό της στην κυπριακή αγορά, με τα πρώτα καταστήματα να προγραμματίζεται να ανοίξουν τον Απρίλιο του 2027, σηματοδοτώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.