Άσκηση «Blue Flag 2021» στο Ισραήλ με συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Άσκηση «Blue Flag 2021» στο Ισραήλ με συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η  μεγαλύτερη και πιο προηγμένη εναέρια άσκηση του Ισραήλ διεξήχθη από τις 17 έως και τις 28 Οκτωβρίου - Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με κλιμάκιο 4 αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance 

blue_flag_askisi_art
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση «Blue Flag 2021» στο Ισραήλ, με κλιμάκιο 4 αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance της 336 Μοίρας, της 116 Πτέρυγας Μάχης, τα οποία μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση Uvda.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η άσκηση διεξήχθη από 17 έως και 28 Οκτωβρίου.

Η «Blue Flag 2021», προστίθεται στην ανακοίνωση, ήταν η μεγαλύτερη και πιο προηγμένη εναέρια άσκηση του Ισραήλ. Συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ινδίας και της Ιταλίας.

blue_ekso


Blu_flag_2
Blue_flag_1
Κλείσιμο


Στόχος της άσκησης ήταν η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας μέσω της ολοκληρωμένης συνεκπαίδευσης αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, ημέρα και νύχτα, με έμφαση στην ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας των αεροπορικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε αυτή.

Κατά την διάρκεια της εκτελέστηκαν σενάρια αποστολών αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, αντιμετώπισης απειλών από αντιαεροπορικά συστήματα και ειδικά από πυραύλους εδάφους-αέρος, καθώς και προσομοίωσης αεροπορικών επιχειρήσεων σε εχθρικό έδαφος. Κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες της άσκησης οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην προσομοίωση προωθημένου πολεμικού σεναρίου, στο οποίο συνεξετάσθηκαν και αντικείμενα διοικητικής μέριμνας που επηρεάζουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Blue_flag_4
Blue_flag_5
Blue_flag_3


Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, τις δραστηριότητες παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο οποίος εκτέλεσε και πτήση σε προγραμματισμένη αποστολή της άσκησης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ Κυριάκος Λουκάκης, οι πρέσβεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αρχηγοί Πολεμικών Αεροποριών των χωρών που συμμετείχαν καθώς και αρχηγοί Πολεμικών Αεροποριών από το Βέλγιο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Δανία, την Κύπρο, τη Νορβηγία και την Ολλανδία.

Η άσκηση, στην οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο.

Blue_flag_6
Blue_flag_7
Blue_flag_8



Blue_flag_9
Blue_flag_11
Blue_flag_10


Ειδήσεις σήμερα

Εκβίαζαν με βίντεο από τις προσωπικές του στιγμές τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου - Ζητούσαν 40.000 ευρώ

Ποιοι ηγέτες θα είναι παρόντες στη Γλασκώβη για το COP26 και ποιοι θα απουσιάζουν

«Είμαστε πάνω από το πρόβλημα» λέει ο Γεωργιάδης για την «παγκόσμια έκρηξη του πληθωρισμού» στην ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης