Υποτροφία στη μνήμη της Χαλίνα Χάτσινς προσφέρει Σχολή Καλών Τεχνών στο Λος Άντζελες

Υποτροφία στη μνήμη της Χαλίνα Χάτσινς προσφέρει Σχολή Καλών Τεχνών στο Λος Άντζελες

Εκφράζουν έμπρακτα την θλίψη τους για την απώλειά της - Με αυτή την κίνηση προσπαθούν να βοηθήσουν τις γυναίκες κινηματογραφίστριες

αλεκ4
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) θεσμοθέτησε υποτροφία προς τιμήν της Χαλίνα Χάτσινς, της κινηματογραφίστριας που σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» όταν ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν την πυροβόλησε κατά λάθος.

«Όπως ισχύει βαθιά στην τέχνη του κινηματογράφου, τα λόγια από μόνα τους δεν μπορούν να αποτυπώσουν την απώλεια μιας τόσο αγαπητής για την κοινότητα του AFI» αναφέρεται σε ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης για την πρωτοβουλία. «Στην AFI, δεσμευόμαστε να δούμε τη Χαλίνα Χάτσινς να συνεχίσει να ζει στο πνεύμα όλων όσων προσπαθούν να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται σε ιστορίες καλά ειπωμένες».

Η υποτροφία είναι για τη Σχολή Καλών Τεχνών του AFI, μια διάσημη σχολή κινηματογράφου στο Λος Άντζελες. Η γεννημένη στην Ουκρανία διευθύντρια φωτογραφίας αποφοίτησε από τη Σχολή του AFI μετά την ολοκλήρωση προγράμματος Επαγγελματικής Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCLA, σύμφωνα με το Variety.

Ο Ματ Χάτσινς, ο σύζυγος της Χαλίνα, ανέφερε σε tweet ότι το ταμείο θα «τιμήσει τη μνήμη της και θα στηρίξει επίδοξες διευθύντριες φωτογραφίας». Ευχαρίστησε τους φίλους και τους μέντορες του AFI για τη δημιουργία του ταμείου και ενθάρρυνε όποιον θέλει να τιμήσει τη μνήμη της να διαθέσει τη προσφορά του σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Όλια Οπαρίνα δήλωσε στο Variety ότι το ταμείο στοχεύει να βοηθήσει τις γυναίκες κινηματογραφίστριες «να χτίσουν βιώσιμη καριέρα στον κινηματογράφο».

Σε δήλωσή της, η Όλια Οπαρίνα θυμήθηκε πώς η Χάτσινς - την οποία περιέγραψε ως την πιο στενή της φίλη - έφερε το μοναδικό της όραμα και τη φωνή της σε κάθε έργο και επισήμανε ότι οι γυναίκες που σκηνοθετούν και είναι διευθύντριες φωτογραφίας «γνωρίζουν τους αγώνες με τους οποίους είναι αντιμέτωπες οι γυναίκες στη βιομηχανία του θεάματος».

Κλείσιμο
«Ο θάνατός της είναι τραγωδία, όχι μόνο για την οικογένεια και τους φίλους της, αλλά και για τον κόσμο του κινηματογράφου που τόσο αγάπησε, ο οποίος στερήθηκε για πάντα το μεγάλο της ταλέντο» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Για πρώτη φορά στο «τραπέζι» η... 4η δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό από το αμερικανικό CDC

Το συγκινητικό βίντεο του Κινήματος Αλλαγής για τη Φώφη Γεννηματά: Θα ήθελα να θυμούνται αυτά που έχω κάνει

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ της Κίνας: «Οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται πολύ ομαλά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης