Άλεκ Μπάλντουιν: Οι τελευταίες στιγμές της Χαλίνα Χάτσινς - «Δεν νιώθω τα πόδια μου»

Άλεκ Μπάλντουιν: Οι τελευταίες στιγμές της Χαλίνα Χάτσινς - «Δεν νιώθω τα πόδια μου»

Ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα περιέγραψε το σκηνικό της τραγωδίας - Μετά τον πυροβολισμό, η Χάτσινς «έπιασε την κοιλιά της» και «άρχισε να παραπατάει» - Κάποιοι από το συνεργείο την βοήθησαν να ξαπλώσει στο έδαφος, κι ο Σόουζα παρατήρησε ότι ο ίδιος αιμορραγούσε από τον ώμο

mpantgouin-halina-main
Νέα στοιχεία για τον τραγικό τρόπο, με τον οποίο έχασε τη ζωή της η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από ένα ένταλμα έρευνας που συντάχθηκε από το γραφείο του σερίφη στη Σάντα Φε.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, που επικαλείται η Washingrton Post και άλλα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Άλεκ Μπάλντουιν έκανε εξάσκηση με το όπλο, στοχεύοντας προς την κατεύθυνση της κάμερας, όταν πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η άτυχη Χάτσινς.

Revealing new details in Alec Baldwin set shooting


Ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο από την ίδια σφαίρα, στεκόταν ακριβώς πίσω από την Χάτσινς. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της προκαταρκτικής έρευνας, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι άκουσε κάτι που «έμοιαζε αρχικά με τον ήχο ενός μαστιγίου και μετά ένα μεγάλο "μπαμ"».

«Ο Άλεκ Μπάλντουιν καθόταν σε ένα παγκάκι, μέσα σε ένα σκηνικό εκκλησίας, και εξασκούνταν στο τράβηγμα του όπλου», ενώ ο σκηνοθέτης τον κοιτούσε πάνω από τον ώμο της Χάτσινς, αναφέρεται στο έγγραφο που συνέταξε ένας ερευνητής από το γραφείο του σερίφη της Κομητείας της Σάντα Φε. Μετά τον πυροβολισμό, η Χάτσινς «έπιασε την κοιλιά της», περιέγραψε ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας ότι η 42χρονη «άρχισε να παραπατάει». Τότε, κάποιοι από το συνεργείο την βοήθησαν να ξαπλώσει στο έδαφος, κι ο Σόουζα παρατήρησε ότι ο ίδιος αιμορραγούσε από τον ώμο.

Στην ίδια αναφορά σημειώνεται η μαρτυρία ενός εικονολήπτη, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον Σόουζα και τη Χάτσινς την ώρα της τραγωδίας. Όπως είπε ο άνδρας, η άτυχη γυναίκα έλεγε ότι «δεν ένιωθε τα πόδια της». Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν βιντεοσκοπήθηκε, καθώς η πρόβα δεν είχε ξεκινήσει και το συνεργείο εκτελούσε προετοιμασίες, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα ανέφερε ότι «δεν ήταν σίγουρος» ότι το όπλο είχε περάσει από νέο έλεγχο ασφαλείας. 

Alec Baldwin was told prop weapon was a 'cold gun' before shooting
Κλείσιμο


Μολονότι το έγγραφο δεν απαντά στο ερώτημα του πώς βρέθηκε η αληθινή σφαίρα στο όπλο, με το οποίο ο Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα τη Χάτσινς, περιέχει ακόμα την πληροφορία ότι τουλάχιστον έξι μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου είχαν αποχωρήσει από το σετ, καταγγέλλοντας παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Νωρίτερα, πληροφορίες από ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι, κατά το παρελθόν, ο βοηθός σκηνοθέτη, Ντέιβ Χολς, είχε επιδείξει αδιαφορία για τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε ταινίες, στα γυρίσματα των οποίων συμμετείχε.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κέρι στο Ριάντ: Επί τάπητος η ενεργειακή συμφωνία με την Αίγυπτο

Το πανελλήνιο και ο πολιτικός κόσμος υποκλίνονται στη γενναιότητα και την αξιοπρέπειά της Φώφης Γεννηματά

Σπείρα ανηλίκων με ρόπαλα είχε γίνει φόβος και τρόμος σε Καισαριανή, Ζωγράφου και Βύρωνα - Πώς έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης