Ο Έντι Ράμα στέλνει… δορυφόρους στο διάστημα

Ο Έντι Ράμα στέλνει… δορυφόρους στο διάστημα

Καυστικά σχόλια της αντιπολίτευσης, που του υπενθυμίζει πως ο «αλβανικός λαός πεινάει» - Με ποιους τρόπους θα γίνει πραγματικότητα η διαστημική παρουσία της Αλβανίας - Πώς εμπλέκεται η Τουρκία

diastimaedirama
Δύο δορυφόρους ετοιμάζεται να εκτοξεύσει το 2022 στο διάστημα η Αλβανία, σύμφωνα με ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα που συνοδεύτηκαν από καυστικά σχόλια της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην αλβανική βουλή, ο Ράμα έκανε γνωστό πως την επόμενη χρονιά θα εκτοξευτούν στο διάστημα οι δορυφόροι «Αλβανία 1» και «Αλβανία 2», κάνοντας λόγο για είσοδο της Αλβανίας σε διαστημικά προγράμματα στο μέλλον.

Οι ανακοινώσεις του Ράμα έτυχαν των ειρωνικών σχολίων του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουλζιμ Μπάσα, ο οποίος τον κατηγόρησε πως «Οι Αλβανοί πεινάνε και ο Ράμα στέλνει δορυφόρους στο διάστημα». Απαντώντας ο Αλβανός πρωθυπουργός, ζήτησε από τον Μπάσα, «ν΄ αλλάξει πλάκα στο γραμμόφωνο».

Rama: Brenda vitit tjetër do të çojmë në orbitë dy satelitë, 'Albania 1' dhe 'Albania 2'!

Αντιπολιτευόμενα Mέσα, σχολίασαν καυστικά πως μπορεί η Αλβανία να εκτοξεύει δορυφόρους, αλλά: «είμαστε το μοναδικό μέρος στον κόσμο: με σιδηροδρόμους και χωρίς τρένα».

Κλείσιμο
diastimaedi2


Αλβανίδα αστροφυσικός επεσήμανε πως τέτοιες ενέργειες εντυπωσιασμού αποτελούν ουτοπία για την Αλβανία, καθώς η περιορισμένη γεωγραφική της θέση, καθώς και ο συντονισμός των δορυφόρων για διαρκή επιτήρηση της επικράτειας, ισοδυναμεί με πολλές επιστημονικές παραμέτρους η εξασφάλιση των οποίων είναι πολυδάπανη, ενώ κλείνοντας επεσήμανε πως ακόμη και άλλες ισχυρές χώρες του κόσμου δεν έχουν αποστείλει δορυφόρους, επενδύοντας τα χρήματα στις πραγματικές ανάγκες του λαού τους, τις οποίες και χαρακτήρισε «σοφές».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Ράμα αλβανικά ΜΜΕ ανέφεραν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκτοξευτούν οι δύο πρώτοι αλβανικοί δορυφόροι στο διάστημα. Είτε ν’ αγοράσει η αλβανική κυβέρνηση δορυφόρους -αμερικανικής ή ευρωπαϊκής κατασκευής- και στη συνέχεια να προσλάβει μια ιδιωτική εταιρεία που θα τους εκτοξεύσει και θα ελέγχει την πορεία τους, είτε να ενταχθεί η χώρα στο τουρκικό πρόγραμμα εκτόξευσης δορυφορικού χώρου, που έχει ανακοινώσει η Άγκυρα. Θέμα το οποίο φαίνεται πως έχει συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση που είχαν Ράμα και Ερντογάν.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι καταθέσεις του 2015!

Στις 10 στη Βουλή η σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την πανδημία

Ξεκινά δραστηριότητα η Starlink του Έλον Μασκ στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης