Γερμανία: Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες θέλουν να συζητήσουν με το SPD του Σολτς για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Γερμανία: Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες θέλουν να συζητήσουν με το SPD του Σολτς για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Στην τελική φάση για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης στη Γερμανία

greens
Οι ηγεσίες των κομμάτων των Πρασίνων «Die Gruene» και των Ελεύθερων Δημοκρατών «FDP» ανακοίνωσαν σήμερα ότι θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες «SPD» για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες θέλουν να ξεκινήσουν τις συνομιλίες με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος FDP, Κριστιάν Λίντνερ, αν και, όπως τόνισε, ένας κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών, Πρασίνων και Ελεύθερων Δημοκρατών δεν είναι εκτός παιχνιδιού».

«Οι πρώτες διερευνητικές επαφές με τους Πράσινους και το SPD θα πραγματοποιηθούν αύριο», πρόσθεσε ο Κριστιάν Λίντνερ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η ηγεσία των Πρασίνων είχε ανακοινώσει ότι επιθυμεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης.

Οι ανακοινώσεις των Πρασίνων

Με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) θέλουν να συζητήσουν οι Πράσινοι, για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού «φανάρι», ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι επικεφαλής του κόμματος Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Έχουμε συνομιλήσει με όλα τα κόμματα, πάντα με σεβασμό, ουσιαστικά και εποικοδομητικά», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ και πρόσθεσε ότι οι Πράσινοι κατέληξαν στην απόφαση να εμβαθύνουν τώρα τις συνομιλίες τους με το SPD και το FDP. «Προτείνουμε λοιπόν στο FDP να συμμετάσχει σε μια τέτοια τριμερή συζήτηση», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Χάμπεκ επισήμανε ότι οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών με όλα τα κόμματα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι για έναν συνασπισμό «φανάρι» υπάρχουν τα περισσότερα κοινά σημεία. «Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πάντως προσπάθησε πραγματικά», ανέφερε και διευκρίνισε ότι η σημερινή, ενδιάμεση, απόφαση των Πρασίνων δεν αποτελεί πλήρη απόρριψη ενός συνασπισμού «Τζαμάικα», διότι η Ένωση «ήρθε προς εμάς με συντεταγμένο τρόπο».


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το πιο ωραίο ποίημα που γράφτηκε ποτέ, σύμφωνα με τους Βρετανούς

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος λοίμωξης για τους πλήρως εμβολιασμένους με διαταραχές χρήσης ουσιών


Facebook: Πώς από «παγκόσμιο αγαθό» έγινε «οικουμενικός κίνδυνος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης