Θεωρητικός «Γαλάζιας Πατρίδας» για την ελληνογαλλική συμφωνία: «Με δανεικά στήνουν θαλάσσια δύναμη»

Θεωρητικός «Γαλάζιας Πατρίδας» για την ελληνογαλλική συμφωνία: «Με δανεικά στήνουν θαλάσσια δύναμη»

Τι σχολίασε στο Twitter ο «πνευματικός πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» για την υπογραφή του αμυντικού συμφώνου Ελλάδας – Γαλλίας

image_750x_615371ad4ec2a
H υπογραφή του αμυντικού συμφώνου Ελλάδας – Γαλλίας, που αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία και χολή από τους υπέρμαχους των νέο-οθωμανικών σχεδιασμών της κυβέρνησης Ερντογάν, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του απόστρατου ναυάρχου Τζέμ Γκιουρντενίζ, «πνευματικού πατέρα» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο οποίος σχολίασε στο Twitter πως «λυπάται» τους Έλληνες, επειδή οι φόροι τους ξοδεύονται για νέους εξοπλισμούς, παραπέμποντας στον Θουκυδίδη.

Έγραψε συγκεκριμένα ο Γκιουρντενίζ: «Λυπάμαι για τον ελληνικό λαό. Οι φόροι τους ξοδεύονται μάταια. Δίνουν χαρά στους εμπόρους γαλλικών όπλων και στους μεσάζοντες. Με δανεικά στήνουν θαλάσσια δύναμη. Με παραδειγματικό τρόπο πέφτουν στην παγίδα του Θουκυδίδη».

Ο Γκιουρντενίζ ήταν αυτός που πρώτος το 2006 μίλησε για τη «Γαλάζια Πατρίδα», παρουσιάζοντας και αναλύοντας στ’ ομώνυμο βιβλίο του («Mavi Vatan») τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο Θάλασσά, με στόχο να καταστεί ναυτική υπερδύναμη. Ο ίδιος, με άρθρα και παλαιότερες δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ μια «δίκαιης και ίση μοιρασιάς» του Αιγαίου Πελάγους με την Ελλάδα.


Ειδήσεις σήμερα

Self test: Από σήμερα η διάθεσή τους για τους μαθητές από τα φαρμακεία

No Time To Die: Με... βασιλική λάμψη και πλήθος σταρ η πρεμιέρα του τελευταίου «Μποντ» του Ντάνιελ Κρεγκ

Μαρίζα Ρίζου: «Περίεργος και κακοποιητής δεν πρέπει να είναι κανείς σε κανένα χώρο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης