ΗΠΑ: Θα καταστήσουμε υπόλογους τους Ταλιμπάν που θα επαναφέρουν ακρωτηριασμούς και εκτελέσεις

ΗΠΑ: Θα καταστήσουμε υπόλογους τους Ταλιμπάν που θα επαναφέρουν ακρωτηριασμούς και εκτελέσεις

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν το σχέδιο των Ταλιμπάν να επαναφέρουν τις εκτελέσεις, τους ακρωτηριασμούς ως τιμωρία στο Αφγανιστάν ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ned_price
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον καταδικάζει σθεναρά τις δηλώσεις που έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν, ο οποίος είπε πως η οργάνωση θα επαναφέρει το μέτρο των ακρωτηριασμών και των εκτελέσεων ως τιμωρία στο Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και σχετικά με τις δηλώσεις του ηγέτη των Ταλιμπάν Μουλά Νοορουντίν Τουραμπί στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ο Πράις είπε ότι οι τιμωρίες αυτές «θα συνιστούσαν ξεκάθαρα κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Παραμένουμε ακλόνητοι με τη διεθνή κοινότητα να καταστήσουμε υπόλογους τους δράστες αυτών, οποιωνδήποτε τέτοιων κακοποιήσεων», υπογράμμισε ο Πράις.

Η Ουάσινγκτον έχει επισημάνει πως οποιαδήποτε πιθανή αναγνώριση μιας νέας κυβέρνησης υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν, στην Καμπούλ, η οποία αντικατέστησε την κυβέρνηση που είχε τη στήριξη της Δύσης, που κατέρρευσε τον περασμένο μήνα, θα εξαρτηθεί από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά», διαβεβαίωσε ο Πράις. «Και δεν ακούμε απλά τις ανακοινώσεις που γίνονται, αλλά παρακολουθούμε πολύ στενά πώς συμπεριφέρονται οι Ταλιμπάν».

Ειδήσεις σήμερα:

Παντρεύεται ο Άκης Πετρετζίκης - «Ήδη έχουν στείλει προσκλητήρια»

Μαρίνα Πατούλη - Μόνικα Μπελούτσι: Συναντήθηκαν στο μουσείο της Ακρόπολης

Έγκλημα στη Ρόδο: Προκλητικές δηλώσεις από τον θείο του δολοφόνου - «Παγωμάρα» στο στούντιο του ΑΝΤ1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης