Γερμανικές εκλογές: Τη Μέρκελ δάγκωσε παπαγάλος και τον Λάσετ τα... χαμόγελα

Γερμανικές εκλογές: Τη Μέρκελ δάγκωσε παπαγάλος και τον Λάσετ τα... χαμόγελα

Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο εκλεκτός της Μέρκελ δηλώνει ότι το γέλιο του κατά τις καταστροφικές πλημμύρες «ήταν μια χαζομάρα» - «Έλληνες και Ιταλοί δεν μπορούν να καταπολεμήσουν μόνοι τους την παράνομη μετανάστευση» υποστηρίζει ο Λάσετ

merkel_laset_main
Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία, ο εκλεκτός της Μέρκελ και υποψήφιος για την Καγκελαρία με τους Χριστιανοδημοκράτες, Άρμιν Λάσετ, δήλωσε στην τηλεόραση της «Bild» ότι, το γέλιο του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την χώρα του, ήταν μία χαζομάρα.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να αλιεύσει την ψήφο των αναποφάσιστων και απογοητευμένων από το κόμμα του ψηφοφόρων, ο διοπτροφόρος πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας παραδέχθηκε ότι δεν συμπεριφέρθηκε σωστά όταν ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, επισκέφθηκε το κρατίδιό του για να δει τις καταστροφές που άφησαν στο πέρασμά τους οι έντονες πλημμύρες.

Ο φακός είχε εστιάσει στο χαμογελαστό πρόσωπο του Λάσετ με τους δημοσιογράφους να του κάνουν ερωτήσεις για τα μέτρα που λαμβάνονται για τους πλημμυροπαθείς. «Το γέλιο μου ήταν μία χαζομάρα», υποστήριξε σήμερα ο Χριστιανοδημοκράτης, Άρμιν Λάσετ, μιλώντας στην τηλεόραση της «Bild».

Κλείνει «σημαντικά» η ψαλίδα με τους Σοσιαλδημοκράτες

Το κόμμα του (CDU), πάντως, παραμένει στη δεύτερη θέση σε όλες τις δημοσκοπήσεις αν και σε κάποιες, η διαφορά με τους Σοσιαλδημοκράτες έχει μειωθεί στο 2%.

Ωστόσο, δημοσκόπηση της Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες αποσπούν ποσοστό 22%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες υπό τον Όλαφ Σολτς (SPD) παραμένουν πρώτη δύναμη με 26%. Έπονται οι Πράσινοι (Die Gruene) με 16% και το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) με 12%.

«Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις γερμανικές εκλογές», είπε ο Λάσετ στην τηλεόραση της «Bild» και πρόσθεσε ότι η Γερμανία πρέπει να παραμείνει μία ισχυρή οικονομικά χώρα.

Κλείσιμο
Σε ότι αφορά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, υποστήριξε ότι πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις για να τερματιστούν τα περιοριστικά μέτρα: Να μην υπάρξει νέα μετάλλαξη του ιού, ανθεκτική στα εμβόλια κατά της νόσου Covid και να ενισχυθεί περαιτέρω το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στους πιο σημαντικούς συμμάχους της Γερμανίας, ο εκλεκτός της Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε αρκετούς φίλους. Ο πιο στενός μας φίλος είναι η Γαλλία. Ο πιο κοντινός μας σύμμαχος είναι οι ΗΠΑ».

«Έλληνες και Ιταλοί δεν μπορούν να καταπολεμήσουν μόνοι τους την παράνομη μετανάστευση»

Σε ότι αφορά το προσφυγικό, ο Άρμιν Λάσετ τόνισε ότι δεν μπορούν οι Έλληνες και οι Ιταλοί να καταπολεμήσουν μόνοι τους την παράνομη μετανάστευση«Χρειάζεται περισσσότερη ευρωπαική συνεργασία», υπογράμμισε. «Πρέπει να καταπολεμήσουμε την παράνομη μετανάστευση, χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία. Οι Έλληνες και οι Ιταλοί δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Οι μετανάστες πρέπει να κατανέμονται ισομερώς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Ερωτηθείς αν η Κίνα και η Ρωσία είναι εχθροί της Γερμανίας, ο Χριστιανοδημοκράτης Λάσετ υπογράμμισε: «Υπάρχει κάτι μεταξύ φίλων και εχθρών. Οι Κινέζοι έχουν «εντελώς διαφορετική άποψη για τον άνθρωπο»... όταν πρόκειται για «ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είμαστε αντίπαλοι». «Υπάρχει όμως και η συνεργασία σε οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Κινέζοι δεν είναι εχθροί μας» πρόσθεσε.

Τέλος, χαρακτήρισε «απαράδεκτη την πολιτική της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας, τα κύματα συλλήψεων και τη φυλάκιση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι».

Η Μέρκελ έπεσε θύμα... παπαγάλου

Κι ενώ ο Άρμιν Λάσετ προσπαθεί να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα, ενόψει των εκλογών, η  Άνγκελα Μέρκελ, προσπάθησε να δείξει τα φιλοζωικά της αισθήματα, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία για την εκλογή του αντικαταστάτη της, βάζοντας τέλος σε μία θητεία 14 ετών.

Η καγκελάριος λοιπόν, που πραγματοποιεί την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της στην εκλογική της περιφέρεια, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία, στηρίζοντας τον υποψήφιο διάδοχό της για την έδρα, τον Γκέοργκ Γκούντερ, βρέθηκε σε πάρκο πτηνών, χθες Πέμπτη.

Ενώπιον καμερών, άρχισε να ταΐζει με χαρά ένα σμήνος παπαγάλων Lori με εκλεκτή τροφή, ήτοι μίγμα από αποξηραμένη γύρη, φρουκτόζη, σιτάρι και νερό. Η προσφορά ήταν μάλλον ακαταμάχητη για τα πουλιά, με τουλάχιστον 10 εξ αυτών να την περικυκλώνουν και να «φωλιάζουν» πάνω της. Μόνο που ένα εξ αυτών, αντί για το «νέκταρ» που τους προσέφερε η καγκελάριος, προτίμησε την ίδια, με αποτέλεσμα να τη δαγκώσει.

Η σκηνή ήταν μάλλον άβολη. Η Μέρκελ, που δύσκολα φεύγει από τον ρόλο της σιδηράς καγκελαρίου, πόνεσε εμφανώς από το δάγκωμα του «θαυμαστή» παπαγάλου, αφήνοντας το «προφίλ» της στην άκρη. Οι κάμερες μάλιστα την συνέλαβαν να έχει μία ασυνήθιστη έκφραση πόνου.

BUNDESTAGSWAHL 2021: Kurios! So haben Sie Kanzlerin Angela Merkel noch nie gesehen



Γρήγορα ωστόσο ανέκτησε τόσο την αυτοκυριαρχία της όσο και το χαμόγελό της, συνεχίζοντας την επίσκεψη και στα άλλα χαριτωμένα ζώα του πάρκου. Όμως αυτή τη φορά πήρε τα μέτρα της: όταν της πρότειναν να ταΐσει μια ευρωπαϊκή κουκουβάγια ύψους 60 εκατ., αρνήθηκε ευγενικά, λέγοντας με ελαφρά δόση αυτοσαρκασμού: «Όχι, όχι, τα πήγα καλά με τα παπαγαλάκια…».

merkel_parrots



Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στην «αυτόχθονα ιθαγενή» ανεμβολίαστη υπάλληλο που ταμπουρώθηκε στα ΚΑΠΗ

Βορίδης: Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής

Μητσοτάκης: Το «Ελλάδα 2.0» καταρτίστηκε από Έλληνες για Έλληνες - Ψήφος εμπιστοσύνης από ξένους επενδυτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης