Βιαιότητα Ταλιμπάν: Περιέφεραν στους δρόμους άντρα έχοντας κρεμάσει από το λαιμό του δυο λάστιχα

Βιαιότητα Ταλιμπάν: Περιέφεραν στους δρόμους άντρα έχοντας κρεμάσει από το λαιμό του δυο λάστιχα

Σκληρή τιμωρία επειδή ο άντρας έκλεψε δύο λάστιχα - Η τιμωρία της περιφοράς στους δρόμους αποτελεί προειδοποίηση για άλλους κλέφτες, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι θα επιβάλλουν την τάξη στο Αφγανιστάν

taliban3
Σε συνέχεια μαρτυριών για «φρικτές θηριωδίες των Ταλιμπάν» και αφότου η ισλαμιστική οργάνωση κατηγορήθηκε για πυροβολισμό σε βάρος έγκυου αστυνομικού, μαχητές στην πόλη Τζελαλαμπάντ, που βρίσκεται στο ανατολικό Αφγανιστάν, περιέφεραν στους δρόμους πάνω σε ένα φορτηγάκι έναν άντρα στο οποίον είχαν φορέσει στο λαιμό δύο λάστιχα αυτοκινήτου, που είχε κλέψει, γράφει ιστότοπος Afghan Urdu στην σελίδα του στο Twitter.

«Στο Τζελαλαμπάντ συνελήφθη άντρας που έκλεψε δύο λάστιχα αυτοκινήτου. Και τα δύο λάστιχαν είχαν περαστεί στο λαιμό του κλέφτη, τον οποίο περιέφεραν στην πόλη», αναφέρεται στο κείμενο

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην εν λόγω σελίδα φαίνεται ότι στην καρότσα του τζιπ δίπλα στους ένοπλους στέκεται ένας άντρας, από τον λαιμό του οποίου κρέμονται τα λάστιχα που είναι βαμένα με χρυσό χρώμα.


Η τιμωρία αυτή αποτελεί προειδοποίηση για άλλους κλέφτες, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι θα επιβάλλουν την τάξη στην χώρα εφαρμόζοντας σκληρά μέτρα.

Από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία, στις 15 Αυγούστου, έχουν προσπαθήσει να δώσουν μία πιο μετριοπαθή εικόνα. Ωστόσο, σε περιοχές του Αφγανιστάν αναφέρονται περιστατικά βίας και καταστολής.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγράψει δολοφονίες εκδίκησης, κρατήσεις και εκτελέσεις θρησκευτικών μειονοτήτων. Οι Ταλιμπάν δημοσίως έχουν υποστηρίξει ότι δεν θα επιδιώξουν αντίποινα εις βάρος όσων εργάστηκαν για την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Η εικόνα για το τι επικρατεί στο Αφγανιστάν είναι θολή, ενώ πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για το μέλλον. Υπάρχουν και Αφγανοί που επέλεξαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλείς περιοχές.

Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα έχουν όλα τα δικαιώματα που τους αναγνωρίζει το Ισλάμ. Ωστόσο σήμερα, οι Ταλιμπάν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς προτίθενται να χειριστούν το ζήτημα. Σε ένα εκτεταμένο έγγραφο αναφέρεται ότι οι άνδρες και οι γυναίκες στα πανεπιστήμια θα είναι χωριστά και αν χρειάζεται θα τοποθετηθεί κουρτίνα. Ιδανικά, οι γυναίκες μαθήτριες θα διδάσκονται από γυναίκες καθηγήτριες. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα αναλάβουν μεγάλοι άνδρες με καλό χαρακτήρα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι γυναίκες φοιτήτριες θα πρέπει να φορούν να φορούν μαύρη αμπάγια σε συνδυασμό με ένα νικάμπ που καλύπτει το πρόσωπο.

Ειδήσεις σήμερα:

Καρδίτσα: Eισαγγελική έρευνα προς πάσα κατεύθυνση για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού

Mad Clip: Οι θαυμαστές του τον αποχαιρετούν με «γκαζιές» έξω από την εκκλησία

Μίκης Θεοδωράκης: Με τραγούδια και χειροκροτήματα υποδέχθηκε το πλήθος τη σορό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης