Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Πώς βοήθησε να φτάσουν με ασφάλεια ένας Αφγανός αξιωματικός και η οικογένειά του στη Βρετανία

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Πώς βοήθησε να φτάσουν με ασφάλεια ένας Αφγανός αξιωματικός και η οικογένειά του στη Βρετανία

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον αφού γνώριζε τον αξιωματικό από την στρατιωτική ακαδημία στο Μπέρκσαιρ

william_army
Μόλις έμαθε ότι ο Αφγανός αξιωματικός που γνώριζε από την στρατιωτική ακαδημία στο Μπέρκσαιρ προσπαθούσε να εγκαταλείψει την πατρίδα του με την οικογένειά του για να γλιτώσει από τους Ταλιμπάν, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο 39χρονος Δούκας του Κέιμπριτζ αποφάσισε να παρέμβει όταν άκουσε ότι ο Αφγανός αξιωματικός, τον οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στη στρατιωτική ακαδημία στο Μπέρκσαϊρ, είχε εγκλωβιστεί στην Καμπούλ με την οικογένειά του, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζήτησε από τον αξιωματικό του ναυτικού Ρόμπ Ντίξον να επικοινωνήσει με το προσωπικό της περιοχής και να μεταφέρει τον Αφγανό αξιωματικό και την οικογένειά του στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Πλέον βρίσκονται στη Βρετανία.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Καρόλου εξασφάλισε την ασφαλή μεταφορά ενός εγκλωβισμένου Αφγανού αξιωματικού που γνώριζε, αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημά του.

Ο αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού, Ρόμπ Ντίξον, επικοινώνησε με το προσωπικό στην περιοχή και βοήθησε αυτόν και την οικογένειά του να επιβιβαστούν σε πτήση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με προορισμό τη Βρετανία.

Η παρέμβαση του συζύγου της Κέιτ Μίντλετον έρχεται καθώς η Βρετανία και οι ΗΠΑ τερμάτισαν επίσημα τη στρατιωτική τους παρουσία στην πολύπαθη χώρα.

*Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει

Οι Ταλιμπάν επιδεικνύουν σε βίντεο τα γιλέκα αυτοκτονίας τους και τις ικανότητές τους σε πολεμικές τέχνες

Τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: Βίαιος εξτρεμιστής ο δράστης, είχε επηρεαστεί από την ιδεολογία του ISIS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης