Ταλιμπάν εισέβαλαν σε στούντιο κι ανάγκασαν δημοσιογράφο να τους... αποθεώσει - Δείτε βίντεο

Ταλιμπάν εισέβαλαν σε στούντιο κι ανάγκασαν δημοσιογράφο να τους... αποθεώσει - Δείτε βίντεο

Κραδαίνοντας όπλα υποχρέωσαν τον παρουσιαστή ειδήσεων να πει on air ότι οι Αφγανοί δεν πρέπει να τους φοβούνται - Αντιδράσεις στα social media για τα 42 δευτερόλεπτα του τρόμου...

taliban_tv_message_xr
Mία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το απόγευμα της Κυριακής έναν Αφγανό τηλεπαρουσιαστή ειδήσεων, ο οποίος, ενώ διάβαζε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, είδε ξαφνικά μαχητές των Ταλιμπάν να εισβάλουν στο στούντιο κραδαίνοντας όπλα. Το επίμαχο βίντεο των 42 δευτερολέπτων δείχνει τον δημοσιογράφο να διαβάζει τίτλους ειδήσεων ενώ περιστοιχίζεται από οκτώ ένοπλους μαχητές των Ταλιμπάν.

«Αυτή είναι η συγκλονιστική στιγμή που ένας Αφγανός παρουσιαστής ειδήσεων διαβάζει τα πρωτοσέλιδα ενώ περιβάλλεται από ένοπλους ληστές των Ταλιμπάν», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

To επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από το τηλεοπτικό δίκτυο της Καμπούλ «Peace Studio» ευαισθητοποίησε τον δημοσιογραφικό κόσμο δίνοντας μία γεύση από όσα θα ακολουθήσουν στον τομέα της ενημέρωσης. Ο Γιάλντα Χακίμ του BBC έγραψε στο Twitter αναφορικά με το βίντεο που γυρίστηκε το απόγευμα της Κυριακής: «Αφγανιστάν TV - σουρεαλιστικό».




«Κάπως έτσι μοιάζει τώρα μια πολιτική συζήτηση στην τηλεόραση του Αφγανιστάν, ενώ μέλη των Ταλιμπάν παρακολουθούν τον οικοδεσπότη... Ο δημοσιογράφος μιλάει για την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης και λέει ότι το Ισλαμικό Εμιράτο καλεί τον λαό του Αφγανιστάν να μην φοβάται #Αφγανιστάν», προσθέτει.

Το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από ένα εκατομμύριο φορές.

Ο Κίαν Σαρίφι, δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής του «BBC Monitoring», που μιλάει άριστα τη διάλεκτο νταρί στα περσικά, υποστήριξε ότι η εκπομπή είναι ένα πρόγραμμα πολιτικής συζήτησης που ονομάζεται «Pardaz» και ότι ο δημοσιογράφος αναγκάστηκε να πει ότι το «Ισλαμικό Εμιράτο» - όπως αυτοπροσδιορίζουν το όνομά τους οι Ταλιμπάν - θέλει το κοινό να «συνεργαστεί μαζί τους κι ότι δεν πρέπει να φοβάται».

Κλείσιμο
studio_3


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «WIO News», ο παρουσιαστής ειδήσεων συζήτησε on air με τους Ταλιμπάν που τον επισκέφθηκαν στο στούντιο. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ υποστήριζαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με drone για να αποτρέψουν μια δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Δίνοντας πλάνα από την αίθουσα ειδήσεων, ο Ζακί Νταριάμπι, ο εκδότης του Etilaatroz και του KabulNow, έγραψε στο Twitter: «Αυτό είναι που ο @Etilaatroz δεν μπορεί να δεχτεί... Αν ναι, θα σταματήσουμε τη δουλειά μας».

studio_2


Από την πλευρά του, ο Ιρανός δημοσιογράφος, Μασίχ Αλινετζάντ, έκανε retweet στο βίντεο γράφοντας: «Αυτό είναι σουρεαλιστικό... Οι μαχητές των Ταλιμπάν ποζάρουν πίσω από αυτόν τον αποσβολωμένο τηλεπαρουσιαστή ειδήσεων κραδαίνοντας όπλα και τον αναγκάζουν να πει ότι οι Αφγανοί πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται το Ισλαμικό Εμιράτο».

«Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν είναι συνώνυμο του φόβου στο μυαλό εκατομμυρίων πολιτών. Αυτό είναι απλώς μια ακόμη απόδειξη», προσθέτει.

studio_1





Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Κατάληψη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Παναμάς: Νόμιμη η χρήση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς

Σε πίεση το ΕΣΥ: Βγαίνουν εκτός «μάχης» οι ανεμβολίαστοι - Το σχέδιο του υπουργείου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης