Αφγανιστάν - Πεντάγωνο: Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο

Αφγανιστάν - Πεντάγωνο: Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο

Περίπου 250 Αμερικανοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν πριν από την εκπνοή της προθεσμίας την Τρίτη 31 Αυγούστου για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα

kabul__1_
Οι απειλές εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ παραμένουν «πραγματικές» και «συγκεκριμένες», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, παραμονή της ολοκλήρωσης της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», υπογράμμισε ο Κίρμπι. «Οι απειλές είναι πραγματικές και συχνά πολύ συγκεκριμένες», πρόσθεσε.

Περίπου 250 Αμερικανοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε χτες το βράδυ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας την Τρίτη 31 Αυγούστου για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ ανέφερε σε δήλωσή του ότι, ορισμένοι από αυτούς μπορεί ήδη να ταξιδεύουν έχοντας επιβιβαστεί σε πτήσεις μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ , Χαμίντ Καρζάι ή θα μπορούσαν να βρίσκονται ήδη εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις 14 Αυγούστου, σχεδόν 5.550 Αμερικανοί έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 50 (Αμερικανών) που εγκατέλειψαν χθες τη χώρα.

Επιπλέον, περίπου 280 Αμερικανοί (έτσι έχουν αυτοπροσδιοριστεί) έχουν έρθει σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και είτε έχουν αποφασίσει να μην εγκαταλείψουν την πολύπαθη χώρα είτε παραμένουν αναποφάσιστοι, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Χάος στην Καμπούλ: Μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες και drones από Ταλιμπάν και Αμερικανούς

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την επίθεση με ρουκέτες εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται «χωρίς διακοπή».

«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται χωρίς διακοπή» και «επαναβεβαίωσε στους διοικητές τη διαταγή να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους να κάνουν κατά προτεραιότητα ό,τι απαιτείται για την προστασία των δυνάμεών μας στο πεδίο», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι. Τον πρόεδρο ενημέρωσαν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Ρον Κλέιν, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο Guardian  έως και πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από ένα αυτοκίνητο στο βόρειο προάστιο της πόλης, αλλά αναχαιτίστηκαν από μια αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ. Οι ρουκέτες προσγειώθηκαν στη γειτονιά του Salim Karwan. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 2.343 τα νέα κρούσματα - 338 οι διασωληνωμένοι, 19 θάνατοι

Ίος: 20χρονος Ιρλανδός σκότωσε 22χρονο φίλο του μέσα σε καβγά

ΗΠΑ: Η στιγμή που ο τυφώνας Άιντα... ξηλώνει την οροφή νοσοκομείου - Συγκλονιστικό βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης