Έκρηξη στην Καμπούλ: Ο Μπάιντεν «έσπασε» μπροστά στις κάμερες - Δείτε βίντεο

Έκρηξη στην Καμπούλ: Ο Μπάιντεν «έσπασε» μπροστά στις κάμερες - Δείτε βίντεο

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε να κρατάει το κεφάλι του και να δακρύζει, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την επίθεση του ISIS που κόστισε τη ζωή 170 ανθρώπων, ενώ  τουλάχιστον 200 είναι οι τραυματίες - 12 Αμερικανοί νεκροί, 15 τραυματίες

biden23
Ένας διαφορετικός πλανητάρχης εμφανίστηκε χθες, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 170 ανθρώπων, που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκκένωσης του Αφγανιστάν. Μεταξύ των θυμάτων είναι 12 Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ άλλοι 15 τραυματίσθηκαν, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν συνολικά τους 200 σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι New York Times.

Ο Τζο Μπάιντεν έσπασε, όταν μίλησε στους δημοσιογράφους, χάνοντας κάποιες φορές τις λέξεις του και βούρκωνε, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Αποκορύφωμα των αντιδράσεών του θεωρήθηκε η στιγμή που κρατούσε με τα χέρια το κεφάλι του, χωρίς να κρύβει τη συντριβή του. Άλλοι είδαν στο πρόσωπό του έναν ανθρώπινο πρόεδρο των ΗΠΑ κι άλλοι αμφισβήτησαν ακόμη και την ικανότητά του να βρίσκεται στο οβάλ γραφείο.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σχεδόν οκτώ ώρες μετά τις δύο εκρήξεις και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και ενημερώσεις τόσο στο γραφείο του όσο και στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων.


Biden crying and blamed the former president Trump


Όταν πιέστηκε, ανέλαβε την ευθύνη για τη βία, ωστόσο επέμεινε στην απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα, ενώ χιλιάδες Αμερικανοί παραμένουν στο Αφγανιστάν, ενώ κατηγόρησε τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ που ήταν αυτός που πήρε την απόφαση αποχώρησης των στρατευμάτων.

Κλείσιμο
Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα κυνηγήσει τους υπεύθυνους -την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο ISIS- ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι περίπου 1.000 Αμερικανοί θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία που έχουν θέσει οι Ταλιμπάν.

Πάντως πολλοί έθεσαν ζητήματα επάρκειας του Μπάιντεν, δεδομένης της ηλικίας του -είναι 78 ετών- ενώ στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας.


biden_crying1


Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακιστέος ο Μπέντζαμιν Μεντί της Μάντσεστερ Σίτι - Κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς και μία σεξουαλική επίθεση

Άκης Τσοχατζόπουλος: Την Τρίτη από το Α' Νεκροταφείο η κηδεία του

Γιάννης Καλλιάνος: «Τα δύσκολα από την κακοκαιρία ''εξπρές'' πέρασαν - Τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης