Καιρός - Καλλιάνος: «Τα δύσκολα από την κακοκαιρία ''εξπρές'' πέρασαν - Τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Καιρός - Καλλιάνος: «Τα δύσκολα από την κακοκαιρία ''εξπρές'' πέρασαν - Τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή - Δείτε χάρτη με τις θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

kairos-bourinia
Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σταδιακά από σήμερα ο καιρός, έπειτα από το ισχυρό πέρασμα καταιγίδων με φοβερές ραγδαιότητες και πλημμυρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα. 

Ο  μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Καλλιάνος, αναλύει τις καρικές συνθήκες για τις επόμενες ώρες αλλά και το Σαββατοκύριακο, μιλώντας στο protothema. 

Όπως εξηγεί, «τα δύσκολα της κακοκαιρίας εξπρές έχουν περάσει, ωστόσο  σήμερα στην 'Ηπειρο, τα νησιά του βορείου Ιονίου, την Αιτωλοακαρνανία, στα ορεινά της δυτικής Στερέας και της Θεσσαλίας θα σημειωθούν τοπικές μπόρες». 

Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα αρχίσουν να εκτονώνονται. 

Ο μετεωρολόγος παραθέτει αναλυτικό πίνακα με τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα καταγραφούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ υπογραμμίζει ότι  από την ερχόμενη εβδομάδα δεν αναμένονται καιρικά φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα, μιλώντας για μέτριους βοριάδες από τη Δευτέρα. 

Χαρακτηριστικά, αναφέρει: 

Κλείσιμο
«Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σήμερα σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με μέγιστες τιμές τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. 

Το Σάββατο αναμένουμε φαινόμενα σε μικρότερη ένταση και έκταση στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. 

Βελτίωση ωστόσο, προβλέπεται από το απόγευμα και μετά με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 34 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και έως τους 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

kairosaurio-kallianos-kairos-kakokairia-thermokrasies


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί  4 με 5 μποφόρ, ενώ από τη Δευτέρα  θα επικρατήσουν βοριάδες έως και 5 μποφόρ».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε στα 82 του ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Βάσεις Ιατρικής 2021: Άνοδος στις Ιατρικές Σχολές - Δείτε πίνακα

Το αμαρτωλό Βατικανό: Ο άνθρωπος που θα γινόταν πάπας κατηγορείται για διαφθορά που κόστισε στην Καθολική Εκκλησία δισ. ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης