Γερμανός διαπραγματευτής: Οι Ταλιμπάν συμφώνησαν ότι οι Αφγανοί θα μπορούν να φύγουν και μετά τις 31 Αυγούστου

Γερμανός διαπραγματευτής: Οι Ταλιμπάν συμφώνησαν ότι οι Αφγανοί θα μπορούν να φύγουν και μετά τις 31 Αυγούστου

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, Σερ Αμπάς Στανεκζάι, «με διαβεβαίωσε ότι οι Αφγανοί που διαθέτουν έγκυρα έγγραφα θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με εμπορικές πτήσεις μετά τις 31 Αυγούστου», έγραψε στο Twitter ο Μάρκους Πότσελ

xx_252863_270703_type12140
Οι Ταλιμπάν αποδέχτηκαν ότι οι Αφγανοί θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα τους και μετά την οριστική αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών, στις 31 Αυγούστου, υποστηρίζει Γερμανός διπλωμάτης, ο οποίος διαπραγματεύεται μαζί τους, έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους στο Κατάρ.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, ο Σερ Αμπάς Στανεκζάι, «με διαβεβαίωσε ότι οι Αφγανοί που διαθέτουν έγκυρα έγγραφα θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με εμπορικές πτήσεις μετά τις 31 Αυγούστου», έγραψε στο Twitter ο Μάρκους Πότσελ.

Σχέδιο συμφωνίας με τους Ταλιμπάν ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια οι πολίτες από το Αφγανιστάν καταρτίζει η Δύση, όπως έγινε γνωστό σε δηλώσεις μετά την τηλεδιάσκεψη της Συνόδου G7.

Οι G7 συμφώνησαν σε μια κοινή προσέγγιση απομάκρυνσης των πολιτών την οποία θα προωθήσουν για να δεσμεύσουν τους Ταλιμπάν και να επιτευχθεί συμφωνία.

Με την αγωνία της Δύσης να έχει κορυφωθεί για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από το Αφγανιστάν, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σουάιλ Σαχίν, διεμήνυσε ότι εάν τα αμερικανικά στρατεύματα δεν απομακρυνθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου, τότε αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση και θα μπορούσε να υπάρξει ένοπλη αντίδραση.

Όσον αφορά στο καίριο ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων των γυναικών, ο Σουάιλ Σαχίν δήλωσε, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ότι οι γυναίκες «θα έχουν όλα τα δικαιώματα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην εργασία. Η μόνη αλλαγή που θα προκύψει θα είναι η χρήση του χιτζαμπ».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τα σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έχουν στηθεί και για να αποτραπεί οποιοδήποτε μέλος του ISIS, το οποίο είναι μεταμφιεσμένο σε πολίτη μιας ξένης χώρας, να προκαλέσει κάποιο σαμποτάζ, μέσα και ανάμεσα στο πλήθος που βρίσκεται στο αεροδρόμιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα κι όχι στρέμματα – Τσίπρας: Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη

Κορωνοϊός: Στα 3.273 τα νέα κρούσματα - 332 οι διασωληνωμένοι, 42 θάνατοι

Κορωνοϊός - Johnson & Johnson: Ως 9 φορές περισσότερα αντισώματα παράχθηκαν μετά απο δεύτερη δόση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης