Λαβρόφ για τους Ταλιμπάν: Θέλουμε να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση «χωρίς αποκλεισμούς» στο Αφγανιστάν

Λαβρόφ για τους Ταλιμπάν: Θέλουμε να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση «χωρίς αποκλεισμούς» στο Αφγανιστάν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε πως οι Ταλιμπάν στέλνουν «θετικό σήμα», δηλώνοντας και δείχνοντας έτοιμοι «να σεβαστούν τη γνώμη των άλλων»

lavrov_1
Ικανοποιημένη δήλωσε την Τρίτη η Μόσχα για τις «αρχικές διαβεβαιώσεις» των Ταλιμπάν, μετά τη στρατιωτική κατάληψη του Αφγανιστάν, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να κάνει λόγο για «θετικό σήμα», ενώ τόνισε πως υποστηρίζει τον πολιτικό διάλογο «χωρίς αποκλεισμούς» στη χώρα.

«Θεωρώ θετικό σήμα το γεγονός πως οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ δηλώνουν και δείχνουν έμπρακτα την ετοιμότητά τους να σεβαστούν τη γνώμη των άλλων», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Συγκεκριμένα, είπαν ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν για μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετάσχουν όχι μόνο αυτοί, αλλά και άλλοι αξιωματούχοι του Αφγανιστάν» συνέχισε.

Ο Λαβρόφ δήλωσε, σε συναντήσεις που είχε στο Καλίνινγκραντ, ότι η Μόσχα θέλει ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης της Καμπούλ να είναι μια διαδικασία «χωρίς αποκλεισμούς».

«Υποστηρίζουμε την έναρξη ενός περιεκτικού εθνικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και θρησκευτικών ομάδων του Αφγανιστάν», είπε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 μετά τις συναντήσεις.

Η Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αποφασίσει για την αναγνώριση της νέας κυβέρνησης των Ταλιμπάν με βάση την υπεθυνότητα που θα επιδείξει.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρέσβης στο Αφγανιστάν Ντμίτρι Ζιρνόφ συναντήθηκε με τους Ταλιμπάν την Τρίτη και υποστήριξε ότι οι μαχητές έχουν ήδη δημιουργήσει συνθήκες «δημόσιας τάξης» στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά στα Βίλια: Τεράστιο το πύρινο μέτωπο - Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Νίκος Χαρδαλιάς: Αναρρώνει μετά το καρδιακό επεισόδιο - Η ανάρτηση της συζύγου του

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Φωτογραφίζεται ξανά τόπλες και διαψεύδει ότι είναι έγκυος ή ότι έκανε αυξητική στήθους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης