Κορωνοϊός - Iσραήλ: Ρεκόρ τετραμήνου στα κρούσματα παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού

Κορωνοϊός - Iσραήλ: Ρεκόρ τετραμήνου στα κρούσματα παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid είναι ο υψηλότερος από τις 17 Μαρτίου - Αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση - Δεν διευκρινίζουν οι ισραηλινές Αρχές πόσοι από αυτούς είναι πλήρως εμβολιασμένοι - Οι περισσότεροι έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BionTech

covid-israel3
Δυσοίωνα είναι τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στο Ισραήλ για την κατάσταση της νόσου Covid καθώς η χώρα σημείωσε ρεκόρ τετραμήνου σε ό,τι αφορά τα θετικά κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Κι όλα αυτά την ώρα που αυξάνονται σε καθημερινή βάση τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση καθώς εξαπλώνεται η μολυσματική μετάλλαξη «Δέλτα».

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας κατέγραψε χθες 1.398 νέα κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων, τα 108 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Από αυτούς, οι 20 έχουν αναπνευστήρα και οι 25 δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Επιπλέον, συνολικά 199 πολίτες με κορωνοϊό έχουν διακομιστεί σε ισραηλινά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, από τους 108 ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα, οι 75 έχουν λάβει την πρώτη ή και τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BionTech.

Κλείσιμο
Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων της νόσου Covid που καταγράφηκε χθες είναι ο υψηλότερος από τις 17 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, οι νέοι εμβολιασμένοι κατέγραψαν ρεκόρ 20 ημερών, η πλειονότητα των οποίων έλαβε τη δεύτερη δόση.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ επέκρινε όλους όσοι έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Χθες, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την ηλεκτρονική παρακολούθηση των ταξιδιωτών που εισέρχονται στη χώρα και πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Ενώ το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη χρήση «ηλεκτρονικών μέτρων», η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει βραχιόλια παρακολούθησης, αλλά πιθανό να ενθαρρύνει τη χρήση μιας εφαρμογής smartphone.

Σύμφωνα με την πρόταση των υπουργείων Υγείας και Δημόσιας Ασφάλειας που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, όποιος επιστρέφει από το εξωτερικό και απαιτείται αυτοαπομόνωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την καθορισμένη εφαρμογή για να στείλει ενημέρωση στις αρχές τον τόπο διαμονής του έτσι ώστε να μπορεί το ισραηλινό κράτος να τον έχει υπό παρακολούθηση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κρήτη: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη διάσωση του ζευγαριού - «Κολύμπησε για ώρες με την τρικυμία, ήταν θαύμα που έζησε»

Κικίλιας: Οι νέοι να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές - Έκκληση για τους 55 και άνω

Έγκλημα στη Φολέγανδρο - Το «κατηγορώ» της εισαγγελέως: «Προσβλήθηκε για ασήμαντη αφορμή και σκότωσε τη Γαρυφαλλιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης