Πέθανε η θρυλική Ραφαέλα Καρά στα 78 της χρόνια

Πέθανε η θρυλική Ραφαέλα Καρά στα 78 της χρόνια

Θρήνος στην Ιταλία για τον θάνατο της σπουδαίας τραγουδίστριας και παρουσιάστριας - Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60 είχε πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν 20 ταινίες αλλά το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα της έγινε όταν έφερε στη μικρή οθόνη τα πρώτα τηλεοπτικά σόου και αυτοπαρουσιάστηκε στο κοινό με τον τίτλο της show woman

rafaela-main
Την τελευταία της πνοή άφησε στα 78 της χρόνια η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια και τηλεπαρουσιάστρια Ραφαέλα Καρά.

Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραφαέλα Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Έγινε γνωστή στη χώρα μας τη δεκαετία του’70 με το τραγούδι της A far l’amore comincia tu, το οποίο χορεύεται μέχρι σήμερα στις ντίσκο.

A far l'amore comincia tu - Raffaella Carra


Ήταν μια πολυτάλαντη κοπέλα που χόρευε, τραγουδούσε και παρουσίαζε εκπομπές, με την ίδια πάντα επιτυχία.

Κλείσιμο
Εκτός από το καλλιτεχνικό ταλέντο της, ξεχώρισε και για την εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση και καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού ως «το κορίτσι με το ξανθό καρέ»....

Η Ραφαέλα Καρά, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1943 στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Από μικρή έδειξε το ενδιαφέρον της για τον καλλιτεχνικό χώρο και ιδιαίτερα για τον χορό, παρακολουθώντας ανελλιπώς μαθήματα. Σε ηλικία 9 ετών εμφανίστηκε στην πρώτη κινηματογραφική ταινία της καριέρας της.

Το 1965 έλαβε μέρος σε μια καθοριστική για την προσωπική της ταινία. Στο «εξπρές του Φον Ράιαν» με πρωταγωνιστή τον Φραν Σινάτρα.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60 είχε πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν 20 ταινίες, χωρίς όμως να κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού και των κριτικών. Το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα της έγινε στην τηλεόραση όταν έφερε τα πρώτα τηλεοπτικά σόου

Raffaella Carrá - 1, 2, 3, 4 Dancing - R.C Show 1988 (with lyrics)


Η πρώτη της τηλεοπτική εκπομπή ήταν ένα πρωτοποριακό για την Ευρώπη σόου, που συνδύαζε τραγούδι και χορό ενώ η ίδια η Καρά αυτοπαρουσιάστηκε στο κοινό με τον τίτλο της show woman, που ήταν άγνωστος ως τότε.

Σε μία από τις εκπομπές της, χόρεψε συρτάκι με τον Ντέμη Ρούσο.

1978 - RAFFAELLA CARRA' & DEMIS ROUSSOS - BALLO SIRTAKI (LA DANZA DI ZORBA)


Το 1970 παρουσίασε την μουσική εκπομπή Canzonissima, με απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης. Ήταν η πιο αγαπητή γυναικεία τηλεοπτική παρουσία, μαζί με την τραγουδίστρια Μίνα.

Αμέτρητα τα ρεκόρ της: από τις μεγάλης επιτυχίας περιοδείες της, ως τραγουδίστρια, στην Ευρώπη, την Λατινική Αμερική και την Ρωσία, μέχρι και την επαγγελματική της ευρηματικότητα. Με τις εκπομπές της ξεκίνησε η μεσημεριανή ζώνη στην ιταλική τηλεόραση, στην δεκαετία του 1980, όταν όλη η Ιταλία προσπαθούσε να μαντέψει πόσα φασόλια περιείχε μια τεράστια γυάλα.

Χορεύοντας έδειξε τον αφαλό της και φόρεσε μίνι, «σκανδαλίζοντας» μια πουριτανή, ακόμη, Ιταλία.

Raffaella Carrà- Ma che musica maestro (Canzonissima) 1970



Ήταν η μεγάλη, αξεπέραστη κυρία της μικρής οθόνης. Πάντα χαμογελαστή, αλλά ποτέ υπερβολική. Η συνεργασία της με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι αποτέλεσε μια μικρή παρένθεση. Όλοι την είχαν ταυτίσει με τα κανάλια και τις εκπομπές της Rai.

rafaella5
rafaella1
rafaella2
rafaella3
rafaella4

Συνέχισε να δουλεύει μέχρι πριν από δυο χρόνια, με εκπομπές συνεντεύξεων αλλά και συμπαρουσιάζοντας το ιταλικό μουσικό τάλεντ σόου. Κανείς δεν ήξερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, μόνον λίγα κοντινά της πρόσωπα. Με την είδηση του θανάτου της, όλα τα κανάλια της ιταλικής τηλεόρασης διέκοψαν το πρόγραμμά τους και πρόβαλαν ειδικά αφιερώματα στην «εθνική Ραφαέλα», την Raffaella Nazionale.

«Η Ραφαέλα μας άφησε, πήγε σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπιά της, το μοναδικό της χαμόγελο και το εξαιρετικό της ταλέντο θα λάμπουν για πάντα», έγραψε ο πρώην χορευτής και σκηνοθέτης Σέρτζιο Γιαπίνο, επί σειρά ετών σύντροφος της μεγάλης αυτής Ιταλίδας τηλεπαρουσιάστριας, σουμπρέτας και τραγουδίστριας.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο εμβολιασμός σε όλη την Ελλάδα: Πρώτα τα Ιόνια Νησιά, ουραγός η περιφέρεια Στερεάς

Ουρές και σήμερα για ένα δωρεάν rapid test στο Σύνταγμα

H Μαριαλένα Ρουμελιώτη ξεκαθαρίζει: Με τον Σάκη δεν είμαστε μαζί, ποτέ δεν λέω ποτέ - Τα δάκρυά της για τον Γιώργο Λιβάνη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης