Reuters: Ο Τζον ΜακΆφι είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μήνες πριν από τον θάνατό του σε ισπανική φυλακή

Reuters: Ο Τζον ΜακΆφι είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μήνες πριν από τον θάνατό του σε ισπανική φυλακή

Η αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας έγινε στις 28 Φεβρουαρίου σε φυλακή στα περίχωρα της Βαρκελώνης, όπου κρατείτο ο ΜακΆφι μετά τη σύλληψή του τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγή του σωφρονιστικού συστήματος που μίλησε στο Reuters

mcafee-5364_2
Ο Τζον ΜακΆφι, για τον οποίον οι αρχές πιστεύουν πως αυτοκτόνησε σε ισπανική φυλακή τον περασμένο μήνα, είχε κάνει πρώτα απόπειρα αυτοκτονίας τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα ο μεγιστάνας του software να τεθεί υπό στενότερη παρακολούθηση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δήλωσε στο Reuters πηγή του σωφρονιστικού συστήματος.

Ο ΜακΆφι, ο οποίος λάνσαρε το πρώτο παγκοσμίως εμπορικό λογισμικό anti-virus το 1987, ανέμενε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, για κατηγορίες φοροδιαφυγής. Η χήρα του είπε την περασμένη εβδομάδα πως δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις και κατηγόρησε τις αμερικανικές αρχές για τον θάνατό του.

Η αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας έγινε στις 28 Φεβρουαρίου στη φυλακή Brians, στα περίχωρα της Βαρκελώνης, όπου κρατείτο ο ΜακΆφι μετά τη σύλληψή του τον Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της πόλης, σύμφωνα με την πηγή.

Ως αποτέλεσμα της απόπειρας, η φυλακή εφάρμοσε το πρωτόκολλο επιτήρησης των αυτοκτονιών, που περιλαμβάνει παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του κρατουμένου και στενότερη επίβλεψή του για ημέρες, εβδομάδες ή σε ορισμένες περιπτώσεις μήνες. Η πηγή δεν διευκρίνισε για πόσο χρονικό διάστημα ο ΜακΆφι, 75 ετών, βρισκόταν υπό επιτήρηση για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, επικαλούμενη λόγους εχεμύθειας.

Ο δικηγόρος του ΜακΆφι Χαβιέ Βιγιάλμπα δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει σχετικά.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 771 τα νέα κρούσματα - 186 οι διασωληνωμένοι, 10 θάνατοι

Νέα μέτρα: Απαραίτητο το τεστ και για τους πλήρως εμβολιασμένους αν δεν έχουν περάσει 14 μέρες από τη 2η δόση

Βρετανία - Μετάλλαξη Δέλτα: Διαφορετικός βαθμός προστασίας από το εμβόλιο, ανάλογα με την ηλικία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης