Ολλανδία: Ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν ολλανδική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα

Ολλανδία: Ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν ολλανδική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα

Την παρενόχληση ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας - Οι ρωσικές ενέργειες συνεχίστηκαν επί πέντε ώρες στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση 

ollandia_russia
Το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά αεριωθούμενα παρενόχλησαν την ολλανδική φρεγάτα Evertsen στην Μαύρη θάλασσα, νωρίτερα αυτό τον μήνα, προβαίνοντας σε εικονικές επιθέσεις και παρεμβολές στα συστήματα επικοινωνίας.

Οι ρωσικές ενέργειες συνεχίστηκαν επί πέντε ώρες στις 24 Ιουνίου και «ήσαν αντίθετες με το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας.

Η φρεγάτα Evertsen έπλεε σε ανοιχτή θάλασσα στα διεθνή ύδατα, δήλωσε ο πλοίαρχος Τζορτζ Παστόορ. «Για αυτές τις επιθετικές ενέργειες δεν υπήρχε κανένας λόγος. Παρόλα αυτά οι εικονικές επιθέσεις συνεχίστηκαν για μερικές ώρες. Ήταν μια ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά στη θάλασσα», δήλωσε ο ίδιος.

ollandia_2


Σήμερα η εκτελούσα χρέη υπουργού Άμυνας της χώρας Ανκ Βεϊλεβέλντ Σχάουτεν δήλωσε ότι η Ολλανδία προτίθεται να συζητήσει με την Ρωσία το περιστατικό αυτό, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες δίχως άλλο αυξάνουν τις πιθανότητες να προκληθούν επικίνδυνα συμβάντα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η απολογία του ελαιοχρωματιστή: Μπήκε στην Πινακοθήκη από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, πήρε τους πίνακες, έφυγε με... ταξί

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

Στα 605 τα νέα κρούσματα - 204 οι διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης