Ρωσικές απειλές μετά το επεισόδιο στην Κριμαία: Την επόμενη φορά δεν θα φταίμε εμείς...

Ρωσικές απειλές μετά το επεισόδιο στην Κριμαία: Την επόμενη φορά δεν θα φταίμε εμείς...

Τα ρωσικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας κάλεσαν Βρετανούς διπλωμάτες μετά το χθεσινό περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα – Νωρίτερα, το Λονδίνο διεμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί παρεμπόδιση  των αβλαβών διελεύσεων πολεμικών πλοίων  στην περιοχή

moscow
Σε διπλωματικό επίπεδο έχει μεταφερθεί η αντιπαράθεση ΜόσχαςΛονδίνου, μετά το χθεσινό επεισόδιο μεταξύ πολεμικών πλοίων των δύο χωρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας κάλεσαν Βρετανούς διπλωμάτες, για τα όσα συνέβησαν στα θαλάσσια σύνορα στην Κριμαία. Ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα ενημερώθηκε ότι θα υπάρξουν «πιθανές συνέπειες» εάν επαναληφθεί μια «πρόκληση» όπως το περιστατικό της Τετάρτης, για το οποίο, όπως του είπαν, θα ευθύνεται αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι υπήρξε έντονη διαμαρτυρία, κάνοντας λόγο για προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες του πολεμικού πλοίου του βρετανικού Ναυτικού σε ρωσικά χωρικά ύδατα, παραβιάζοντας σύμφωνα με τη Μόσχα το Δίκαιο της Θάλασσας.,

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Defender πλησίασε 10 ναυτικά μίλια από την ακτή της Κριμαίας και περίπου 15 χιλιόμετρα από την έδρα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα στη Σεβαστούπολη.

Αντίδραση από τον Μπόρις Τζόνσον

Για το περιστατικό υπήρξε έντονη αντίδραση της Βρετανίας., Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι το αντιτορπιλικό HMS Defender βρισκόταν σε απολύτως σωστή πορεία, σημειώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει την «παράνομη» παρέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία.

Κλείσιμο
Μάλιστα ο Βρετανός πρωθυπουργός απέφυγε να πει εάν έδωσε προσωπική εξουσιοδότηση στο αντιτορπιλικό του Βρετανικού Ναυτικού με σκοπό να ακολουθήσει το δρομολόγιο των θαλασσίων συνόρων στην περιοχή της βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας.


Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα ο ιερέας που έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες


Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα


Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Δεν με άφηναν ούτε να φτιάχνω τα νύχια μου και τα μαλλιά μου για ένα χρόνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης