Γερμανία: Ισλαμιστικό πιθανόν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ - Δείτε βίντεο

Γερμανία: Ισλαμιστικό πιθανόν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ - Δείτε βίντεο

Ο 24χρονος Σομαλός Αμπντιραχμάν φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες - Όλα τα θύματα της επίθεσης ήταν γυναίκες

germany_knife_attack
Ισλαμιστικό ενδέχεται να ήταν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης της Παρασκευής στο Βίρτσμπουργκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι πέντε, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της υπόθεσης ότι επρόκειτο για ενέργεια ισλαμιστικής τρομοκρατίας, αλλά όλα τα στοιχεία πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν ενδελεχώς», δήλωσε ο κ. Χέρμαν μιλώντας στην τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Bild, κάνοντας πάντως λόγο για «εντονότατη υποψία» προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο 24χρονος Σομαλός Αμπντιραχμάν Γ. , ο οποίος έφθασε στην Γερμανία το 2015 ζητώντας άσυλο – και έχει κατ’ επανάληψη νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική –, επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών στο κέντρο της βαυαρικής πόλης· σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ». Η αίτηση ασύλου του έχει απορριφθεί, ωστόσο προς το παρόν δεν μπορεί να απελαθεί, καθώς τελεί υπό καθεστώς «επικουρικής προστασίας».



Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα θύματα της επίθεσης ήταν γυναίκες.

Κλείσιμο


Ο βαυαρός υπουργός Εσωτερικών επέμεινε ότι «δεν μπορεί για την ώρα κανείς να πει με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια, για ψυχιατρική διαταραχή ή για τρομερό συνδυασμό των δύο.»

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα στον τόπο της επίθεσης, με τη συμμετοχή πολιτικών της Βαυαρίας, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ, εκπροσώπων της εκκλησίας, της εβραϊκής και μουσουλμανικής κοινότητας της περιοχής.




Ειδήσεις σήμερα:

Μάτζικ Τζόνσον: Ξετρελαμένος ο θρύλος του NBA από τις ομορφιές των Επτανήσων - Δείτε τι ανέβασε στα social media

Βασίλης Σπανούλης: Το ίνδαλμα των Ντόντσιτς και Αντετοκούνμπο που... μίσησε το αμερικανικό μπάσκετ

Survivor: «Ξεσάλωσε» ο Ασημακόπουλος πριν αποχωρήσει... γλυκά από τον Άγιο Δομίνικο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης