Κορωνοϊός - Ρωσία: Ρεκόρ με πάνω από 20.000 κρούσματα - Κατέληξαν 568 ασθενείς σε μία μέρα

Κορωνοϊός - Ρωσία: Ρεκόρ με πάνω από 20.000 κρούσματα - Κατέληξαν 568 ασθενείς σε μία μέρα

Το 90% των λοιμώξεων οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα - Είναι ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφεται σε διάστημα πέντε μηνών

moscow_covid
Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 20.182 νέα κρούσματα κορωνοϊού -ο μεγαλύτερος επιβεβαιωμένος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων από τις 24 Ιανουαρίου- εν μέσω έξαρσης νέων κρουσμάτων, την οποία οι αρχές αποδίδουν στην περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και στην αργή πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης της πανδημίας επιβεβαίωσε επίσης 568 θανάτους που συνδέονται με την covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.

Τόσο η Μόσχα όσο και η Αγία Πετρούπολη κατέγραψαν τους περισσότερους θανάτους μέσα σε μία μόνο ημέρα από την έναρξη της πανδημίας.

Η ρωσική πρωτεύουσα, η οποία έχει γίνει επίκεντρο της νέας έξαρσης κρουσμάτων, κατέγραψε 92 θανάτους μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Στην παραλλαγή του ιού Δέλτα, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, οφείλεται το 90% των νέων κρουσμάτων στη Μόσχα.

Μέχρι τις 18 Ιουνίου, η Ρωσία είχε εμβολιάσει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ανθρώπους κατά της COVID-19 από τους περισσότερους από 144 εκατομμύρια πολίτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εποπτικής αρχής υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Κλείσιμο
Η Ρωσία έχει καταγράψει συνολικά 131.463 νεκρούς, με βάση τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Όμως, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Rosstat, που κάνει ξεχωριστική καταμέτρηση, οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 270.000 από την αρχή της πανδημίας και μέχρι το τέλος του Απριλίου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη μέρα χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους - Τέλος από Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης - Άρχισε το «ράντισμα» όταν κατάλαβε ότι θα τον καθαιρέσουν

Αφγανός βίασε την έγκυο - Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από τρεις Πακιστανούς και τη βίασαν κι αυτοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης