Βρετανία: Σε υψηλό τετραμήνου τα νέα κρούσματα - Πάνω από 9.000, αύξηση κατά 48% στις νοσηλείες

Βρετανία: Σε υψηλό τετραμήνου τα νέα κρούσματα - Πάνω από 9.000, αύξηση κατά 48% στις νοσηλείες

Σε μία μόνο εβδομάδα αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Αγωνία για την ινδική μετάλλαξη - Παράταση έως τις 19 Ιουλίου από την κυβέρνηση Τζόνσον για την ολική άρση των περιορισμών

Screenshot_2021-06-16_at_6_58_26_PM
Σε υψηλό τετραμήνου βρέθηκαν τα κρούσματα στη Βρετανία που ξεπέρασαν τα 9.000, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων έρχεται ύστερα από την απόφαση της Ντάουνινγκ Στριτ να αναβληθεί για τις 19 Ιουλίου η μέρα απελευθέρωσης από τους περιορισμούς, όπως ο αποχωρισμός από τη χρήση μάσκας σε όλους του χώρους, η κατάργηση της τηλεργασίας και η άρση του μέτρου υποχρεωτικής καραντίνας ύστερα από ταξίδι.

Σε αυξημένη επιφυλακή θέτει τις βρετανικές αρχές ο αριθμός των 9.055 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε μια περίοδο που η ινδική μετάλλαξη διασπείρεται ταχύτατα στη χώρα, απαρτίζοντας πάνω από το 90% των λοιμώξεων.

Άλλοι εννέα άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό νεκρών από την πανδημία στη Βρετανία να ανέρχεται στους 127.926.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, 30.4 εκατομμύρια κόσμου έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες εμβολιάστηκαν άλλοι 420.699.

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την αναβολή της ημέρας απελευθέρωσης από τα μέτρα, δίνοντας παράταση άλλων τεσσάρων εβδομάδων και μεταθέτοντας το ολικό άνοιγμα για τις 19 Ιουλίου.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, διατείνεται ότι τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετό διάστημα για την παράταση των μέτρων, ωστόσο επεσήμανε ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 48%, σε μία μόνο εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Τετ-α-τετ Μπάιντεν - Πούτιν: «Παγωμένα» χαμόγελα - Γιατί δεν θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου 

Η «Οδύσσεια» με τα F-35 από τις ΗΠΑ και η... σφήνα Μενέντεζ 

Άγριο έγκλημα στην Κατερίνη: Κομμωτής ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης