Σύνοδος G7: Διαδηλωτές με μάσκες και κόκκινα ρούχα ζητούν από τους ηγέτες δράση για το Κλίμα

Σύνοδος G7: Διαδηλωτές με μάσκες και κόκκινα ρούχα ζητούν από τους ηγέτες δράση για το Κλίμα

Χιλιάδες οικολόγοι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στο Φάλμουθ της Κορνουάλης – Δρώμενα που κοροϊδεύουν την αδράνεια για την κλιματική αλλαγή

24302901
Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποίησαν στο Φάλμουθ της Κορνουάλης χιλιάδες οικολόγοι ακτιβιστές, που ζητούν από τους ηγέτες της G7 να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ακτιβιστές φορώντας μάσκες, ντυμένοι στα κόκκινα, έκαναν πορεία με τύμπανα, που διοργάνωσε η οργάνωση Extinction Rebellion, περίπου 35 χιλιόμετρα από τον τόπο της Συνόδου, στην πόλη που φιλοξενείται το κέντρο Τύπου.

Δεκάδες άνθρωποι ντύθηκαν στα κόκκινα, θέλοντας να δείξουν τον κίνδυνο από τον ρυθμό εξαφάνισης ειδών και βρέθηκαν στην κορυφή της πομπής. Κάποιοι άλλοι φορούσαν μάσκες με πρόσωπα των ηγετών. Κάποιοι άλλοι ντύθηκαν με μαγιό άλλου αιώνα. Επίσης, μετείχαν και ακτιβιστές της Oxfam, μη κυβερνητικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας που ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες μιας ακτής του Φάλμουθ για να κοροϊδέψουν την αδράνεια των υπευθύνων για το κλίμα.

24302390


Επίσης, προσποιήθηκαν ότι γινόταν μια μάχη γύρω από μια τεράστια σύριγγα, με την Oxfam να τάσσεται υπέρ της άρσης των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας η οποία θα επιτρέψει μια μαζική παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19.

24302395


Η G7 αναμένεται να συζητήσει αύριο, Κυριακή, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της βιοποικιλότητας, ετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), που θα διεξαχθεί τη Γλασκόβη (Σκωτία) τον Νοέμβριο.



Ειδήσεις σήμερα:

Κρίστιαν Έρικσεν: Σταθερή η κατάστασή του λέει η ΟΥΕΦΑ - Η φωτό την ώρα της μεταφοράς του στο νοσοκομείο

Γαλλία: 30 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Δένδιας: Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει η ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης