Η Μέρκελ επισκέπτεται τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου

Η Μέρκελ επισκέπτεται τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου - Η Μέρκελ είχε μια δύσκολη και ταραχώδη σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ

merkel_koronabonds
Στην Ουάσινγκτον θα ταξιδέψει στις 15 Ιουλίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες θα υπογραμμίσουν «τις βαθιές διμερείς σχέσεις» ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν τη δέσμευσή τους στη στενή συνεργασία σε ένα φάσμα κοινών προκλήσεων, περιλαμβανομένων του τερματισμού της πανδημίας της Covid-19, της αντιμετώπισης της απειλής της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης της οικονομικής ευημερίας και της διεθνούς ασφάλειας με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας», δήλωσε η Ψάκι.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της G7 στην Κορνουάλη. Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο Μπάιντεν έχει υποδεχθεί άλλους δύο παγκόσμιους ηγέτες, αυτούς της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα αποχωρήσει από την καγκελαρία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διατηρούσε ιδιαίτερα δύσκολες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Γερμανίας περιοχές της Ελλάδας

Η casual εμφάνιση των Μπάιντεν, το ξενοδοχείο φρούριο και η... «διπλωματία της πάνας» στην G7 - Βίντεο και εικόνες

Καταιγίδα με χαλάζι στην Αθήνα: «Σκοτείνιασε» ο ουρανός - Μποτιλιάρισμα στους δρόμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης