Γαλλία: Ποιος είναι ο νεαρός με τις ακροδεξιές απόψεις που χαστούκισε τον Μακρόν

Γαλλία: Ποιος είναι ο νεαρός με τις ακροδεξιές απόψεις που χαστούκισε τον Μακρόν

Ακροδεξιές απόψεις «μαρτυρούν» οι επιλογές του και οι αναρτήσεις του στα social media - Στο σπίτι του φίλου του που έχει συλληφθεί βρέθηκαν όπλα

Screenshot_2021-06-08_at_9_47_36_PM
Περιθωριακός που το τσούζει συχνά, ζει σε έναν παράλληλο κόσμο με παίγνια ρόλων και αναπαραστάσεις μαχών του Μεσαίωνα. Ο Νταμιέν Ταρέλ ασχολείται με «ιστορικές ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες», όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ σκιαγραφώντας τον νεαρό με το πράσινο μπλουζάκι που χαστούκισε χθες τον Εμανουέλ Μακρόν στην πόλη Ντρομ, γενέτειρα του νεαρού άνδρα.

Ο 28χρονος Γάλλος παραμένει υπό κράτηση μαζί με τον φερόμενο ως συνεργό του, «Αρτούρ», για «βία κατά προσώπου δημόσιας εξουσίας».

Στο σπίτι του δεύτερου υπόπτου, Αρτούρ, βρέθηκαν όπλα και ένα αντίγραφο του «Mein Kampf», «Ο Αγών του», της αυτοβιογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ, όπως μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο BFMTV επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Ο 28χρονος που τόλμησε να σηκώσει χέρι του στο Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν φωνάζοντας «Κάτω ο Μακρονισμός» είναι άγνωστος στις γαλλικές αρχές: δεν έχει ποινικό μητρώο και ουδέποτε είχε ακουστεί το όνομά του για το παραμικρό.

Ζει με τη μητέρα του στην πόλη Ντρομ. Χθες έγινε εισαγγελική έρευνα στο σπίτι τους.

Αμέσως μετά το χαστούκι που έδωσε στον Γάλλο πρόεδρο, οι αρχές συνέλαβαν αυτόν και τον φίλο του Αρτούρ που κατέγραφε με το κινητό του τη στιγμή που ο Νταμιέν χαστούκιζε τον πρόεδρο.

Ο 28χρονος νεαρός με το πράσινο μπλουζάκι είχε καταναλώσει αλκοόλ προτού σηκώσει χέρι στον ένοικο του Ελιζέ, υποστηρίζουν γαλλικά δημοσιεύματα.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ζει «σ΄ένα παράλληλο κόσμο με παίγνια ρόλων και αναπαραστάσεις μαχών του Μεσαίωνα».

Κλείσιμο
Όταν χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο, αναφώνησε «Montjoie Saint-Denis!». Η φράση αυτή είναι μεσαιωνική πολεμική ιαχή των γαλλικών στρατευμάτων όταν η χώρα βρισκόταν υπό βασιλεία και διατηρήθηκε και μετά την κατάργηση του θεσμού, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Αργότερα, η πολεμική ιαχή έγινε σλόγκαν στα χείλη ακροδεξιών ομάδων όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «BFM TV».

Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν τώρα να επιβεβαιώσουν ότι ήταν ο Νταμιέν που φώναξε αυτό το σύνθημα και όχι κάποιος από την παρέα του.

Ο Νταμιέν είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media. Σύμφωνα με τις επιλογές του στο Instagram και το ΥουΤube, πρόσκειται στα κινήματα των βασιλικών και της ακροδεξιάς.

Για τους φίλους του, ο Νταμιέν είναι ένας ντροπαλός νεαρός που δεν έχει εκφράσει ουδέποτε δημοσίως τις πολιτικές του απόψεις.

Σε περίπτωση καταδίκης των δύο υπόπτων, αντιμετωπίζουν 3 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ.

Ο Νταμιέν χαστούκισε τον Μακρόν την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα μία δημοσκόπηση ιδιαίτερα ευνοική για τον Γάλλο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο IFOP Fiducial για λογαριασμό του περιοδικού «Paris Match» και του ραδιοφωνικού δικτύου «Sud Radio», το 50% των Γάλλων εγκρίνει το έργο του Μακρόν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σοκαριστική καταγγελία: Με βίασαν πριν 10 χρόνια, όταν ήμουν φαντάρος σε στρατόπεδο κατ' εντολή του λοχαγού

Υπόμνημα Παππά: Τι απαντά για τον «μπροστινό», για Καλογρίτσα, Χούρι και τα τρία εκατ. ευρώ

Το CDC συνιστά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών άνω των 12 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης