Η Ελισάβετ θα συναντήσει τον Μπάιντεν στο Ουίνδσορ - Το χρονικό της βασίλισσας στις συναντήσει με Αμερικανούς προέδρους

Η Ελισάβετ θα συναντήσει τον Μπάιντεν στο Ουίνδσορ - Το χρονικό της βασίλισσας στις συναντήσει με Αμερικανούς προέδρους

Η 95χρονη μονάρχης και ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθούν την Κυριακή, 13 Ιουνίου - Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 12ος πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντά την βασίλισσα Ελισάβετ

elizabeth_e
Στο Κάστρο του Ουίνδσορ θα υποδεχθεί η βασίλισσα Ελισάβετ τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, την Κυριακή 13 Ιουνίου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Ο Μπάιντεν θα βρίσκεται στη Βρετανία από τις 11 μέχρι τις 13 Ιουνίου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Σύνοδο των G7, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Κορνουάλης.

Στα 69 χρόνια της βασιλείας της η «αειθαλής» μονάρχης έχει συναντηθεί με 12 προέδρους των ΗΠΑ. Το 2019 η βασίλισσα υποδέχθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον τέως Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την σύζυγό του, Μελάνια. Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που είχε συναντήσει την Ελισάβετ ήταν ο Χάρι Τρούμαν, τον οποίο η Βρετανίδα γαλαζοαίματη γνώρισε το 1951, όταν ακόμα ήταν πριγκίπισσα. Έκτοτε, η μονάρχης έχει συναντηθεί με όλους τους προέδρους των ΗΠΑ με εξαίρεση τον Λίντον Τζόνσον. Ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντήθηκε με την Ελισάβετ όταν εκείνη έγινε βασίλισσα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο τον Οκτώβριο του 1957.

Τον Ιούνιο του 1961 η Ελισάβετ υποδέχθηκε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον χαρισματικό πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Κένεντι. Το 1970 η βασίλισσα μαζί με τον τότε Βρετανό πρωθυπουργό Έντουαρντ Χιθ υποδέχθηκαν στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Τσέκερς στο Μπακιγχαμσάιρ τον Αμερικανό πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον και την σύζυγό του Πατρίτσια. Τον Ιούνιο του 1982 η Ελισάβετ υποδέχθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον Αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρήγκαν και μάλιστα, οι δυο τους πέρασαν χρόνο μαζί κάνοντας ιππασία.

Το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στη Βρετανία θα είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έχει ταξιδέψει εκτός ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του έστειλαν συλλυπητήρια επιστολή στη βασίλισσα για τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο.

Η σχετική ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την συνάντηση με την βασίλισσα αναφέρει: «Η βασίλισσα θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021».

Ο Λευκός ανακοίνωσε, ήδη, πως ο Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο θα πραγματοποήσει τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό, σε Βρετανία και Βέλγιο. Η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού προέδρου, όταν ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος θα συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ, απάντησε: «Ποιος δεν θα ήθελε να συναντήσει την βασίλισσα;». Το ζεύγος Μπάιντεν θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την Ελισάβετ, όμως έχει, ήδη, γνωρίσει τον πρίγκιπα Χάρι. Το 2017 οι Μπάιντεν και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκαν με τον Χάρι στο Τορόντο για τους αγώνες Invictus Games, που διοργανώνει κάθε χρόνο και σε άλλη πόλη ο δούκας του Σάσεξ. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή - Τα σενάρια για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

ΗΠΑ: Γερουσιαστές και βουλευτές ζητούν να λογοδοτήσει ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης