ΗΠΑ: Γερουσιαστές και βουλευτές ζητούν να λογοδοτήσει ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία

ΗΠΑ: Γερουσιαστές και βουλευτές ζητούν να λογοδοτήσει ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Ζητούν την παρέμβαση της Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας για τις επανειλημμένες παραβιάσεις θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Erdogan__Agia_Sofia
Την παρέμβαση της Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας (USCIRF) για την Τουρκία, ζητούν με επιστολή τους Αμερικανοί Γερουσιαστές και Βουλευτές με αφορμή την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι Γερουσιαστές Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης ηγήθηκαν της ομάδας νομοθετών, συμπεριλαμβανομένων των Ντ. Τάιτους, Τσ. Κριστ, Κρ. Πάππας Ν. Μαλλιοτάκης και Βικ. Σπαρτζ, οι οποίοι καλούν την USCIRF να αναλάβει μια συντονισμένη προσπάθεια, ώστε η κυβέρνηση Ερντογάν να λογοδοτήσει για τις επανειλημμένες παραβιάσεις θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Παρά τη διεθνή καταδίκη, το κράτος της Τουρκίας συνεχίζει να εμπλέκεται σε χρόνιες, τρομερές, συστηματικές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου», σημειώνουν και τονίζουν ότι «το τουρκικό κράτος εξακολουθεί να απορρίπτει το νομικό καθεστώς και την ταυτότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου». 

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η Άγκυρα με τις αποφάσεις της παραβιάζει όχι μόνο την ελευθερία της συνείδησης, της πίστης και της θρησκείας για όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας, αλλά και για τους 300 εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς παγκοσμίως που εμπίπτουν στην πνευματική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ειδήσεις σήμερα 
Ληστεία στο πάρκο Ριζάρη: «Ηταν 16- 20 ετών, με χτυπούσαν και παρίσταναν ότι ήμασταν παρέα που τσακωνόταν», λέει ο φοιτητής 

Παραμυθένια πρόταση γάμου στην πρώην σύζυγο του Ατζούν μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

Μεγάλη φωτιά σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης - Δείτε βίντεο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης