Ινδονησία: Ελεύθερο μετά από τέσσερις μήνες το ιρανικό τάνκερ MT Horse

Ινδονησία: Ελεύθερο μετά από τέσσερις μήνες το ιρανικό τάνκερ MT Horse

Δικαστήριο έκρινε ότι το πλοίο μπορούσε να φύγει από την Ινδονησία, ενώ ο πλοίαρχος τίθεται σε διετή επιτήρηση χωρίς πρόστιμο

mtHorse
Πλοίο με σημαία Ιράν που είχαν συλλάβει οι αρχές της Ινδονησίας τον Ιανουάριο, καθώς υπήρχαν υπόνοιες για παράνομη μεταφορά πετρελαίου, αφέθηκε ελεύθερο, σύμφωνα με Ινδονήσιο αξιωματούχο και κρατικό ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Βισνού Πραμαντίτα, εκπρόσωπος του λιμενικού της Ινδονησίας, δήλωσε ότι το ιρανικής σημαίας δεξαμενόπλοιο MT Horse αφέθηκε χθες ελεύθερο ύστερα από δικαστική απόφαση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το δικαστήριο έκρινε ότι το πλοίο μπορούσε να φύγει από την Ινδονησία, ενώ ο πλοίαρχος τίθεται σε διετή επιτήρηση χωρίς πρόστιμο, είπε ο εκπρόσωπος.

Η Τζακάρτα είχε ανακοινώσει ότι είχε συλλάβει το MT Horse καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι μετέφερε παρανόμως πετρέλαιο στα ινδονησιακά χωρικά ύδατα, ενώ το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η σύλληψη αφορούσε «τεχνικό ζήτημα και αυτά συμβαίνουν στη ναυτιλία».

«Το MT Horse, που ανήκει στην National Iranian Tanker Company και είχε συλληφθεί στα ύδατα της Ινδονησίας στις 24 Ιανουαρίου, αφέθηκε ελεύθερο την Παρασκευή», σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Seda va Sima. «Το σκάφος συνέχισε την αποστολή του πριν επιστρέψει στα ύδατα της χώρας», ανέφερε το δίκτυο χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Τεχεράνη, που υφίσταται σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ με στόχο κυρίως τις πετρελαϊκές της εξαγωγές, κατηγορείται ότι αποκρύπτει τον προορισμό των πωλήσεων πετρελαίου της, απενεργοποιώντας τα συστήματα εντοπισμού στα δεξαμενόπλοιά της.

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 1.585 τα νέα κρούσματα - 521 οι διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι

Γυμναστήρια: Ανοίγουν από τη Δευτέρα με self test και διπλή μάσκα 

Νεϊμάρ: Η Nike διέκοψε τη συνεργασία τους έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική βία σε υπάλληλό της 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης