Γυμναστήρια: Ανοίγουν από τη Δευτέρα με self test και διπλή μάσκα

Ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα στο λιανεμπόριο εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων - Από 15 Ιουνίου καταργείται το όριο του 50% στις λαϊκές - Ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα στις εκκλησίες - Δεν φαίνεται να αλλάζει το όριο των 100 ατόμων στις γαμήλιες δεξιώσεις

gym-main
Από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια με την υποχρέωση για τους αθλούμενους και τους εργαζόμενους να κάνουν ένα self test την εβδομάδα και να φορούν διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας.

Στα γυμναστήρια θα ισχύσει επίσης αυστηρό πρωτόκολλο ως προς τους υγειονομικούς κανόνες (ανοιχτά παράθυρα, κλειστό κλιματισμό κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται επίσης στα καταστήματα λιανικού εμπορίου να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς ανώτατο όριο ανά κατάστημα.

Οι ειδικοί εισηγούνται επίσης από 15 Ιουνίου να καταργηθεί το όριο του 50% στις λαϊκές αγορές.

Επίσης, στις εκκλησίες η εισήγηση είναι να επιτρέπεται πλέον ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.

Μία ακόμη εισήγηση των λοιμωξιολόγων αφορά το όριο των 100 ατόμων στους γάμους και στη μουσική. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση να μην αυξηθεί το όριο των ατόμων στις δεξιώσεις των γάμω, ενώ επιμένουν στην απόφασή τους να μην παίζεται μουσική.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα ανοίγουν με κανόνες τα υπαίθρια θέατρα για παραστάσεις και συναυλίες με μάσκες, αποστάσεις και πληρότητα 50%.

Στο «πρόγραμμα» -από την αρχή του Ιουνίου- είναι και η επανέναρξη των δεξιώσεων των γάμων και των βαπτίσεων με ανώτατο όριο τα 100 άτομα τα οποία ωστόσο έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ειδήσεις σήμερα: 
«Κουρέματα» ενοικίων: Αποζημιώσεις «δυο ταχυτήτων» σήμερα στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε σταθερό ρυθμό αποσυμπίεσης το ΕΣΥ: Μειώνονται διασωληνωμένοι και εισαγωγές

Τραγωδία στα Χανιά: Τα αναπάντητα ερωτήματα - Τι ερευνούν οι αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ