Επιστήμονες βιοτεχνολογίας ισχυρίζονται ότι μπορούμε να ζήσουμε 150 χρόνια 

Επιστήμονες βιοτεχνολογίας ισχυρίζονται ότι μπορούμε να ζήσουμε 150 χρόνια 

Επιστήμονες στη Σιγκαπούρη που έχουν αναπτύξει μία εφαρμογή στο iPhone η οποία, όπως επισημαίνουν, μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια την βιολογική γήρανση

ilikiomeni
Μπορούμε να κάνουμε σχέδια για τον 22ο αιώνα;  Αυτό ισχυρίζονται επιστήμονες στη Σιγκαπούρη που έχουν αναπτύξει μία εφαρμογή στο iPhone η οποία, όπως επισημαίνουν, μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια την βιολογική γήρανση.

Το αποτέλεσμα της έρευνάς τους πράγματι μας αφήνει με το στόμα... ανοιχτό καθώς, όπως φαίνεται, πολλοί από εμάς θα μπορούσαμε να κάνουμε σχέδια για τον επόμενο αιώνα.

Με βάση τα πορίσματά τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν έως τα 150. Οι ερευνητές δηλαδή διαπίστωσαν ότι, το προσδόκιμο ζωής μπορεί να είναι σχεδόν διπλάσιο απ' αυτό που είναι σήμερα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις της ιατρικής και της επιστήμης, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και οι συνθήκες διαβίωσης και διατροφής έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό το προσδόκιμο ζωής.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μέσος όρος σε ότι αφορά το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων στον ανεπτυγμένο κόσμο είναι τα 80 έτη ενώ το μακροβιότερο επιβεβαιωμένα πρόσωπο στην ιστορία είναι η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμάν.
Η Γαλλίδα Καλμάν απεβίωσε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Ωστόσο, ομάδα βιολόγων και βιοφυσικών χρησιμοποίησε έναν τεράστιο αριθμό ιατρικών και γονιδιακών δεδομένων, όπως αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων, την απόσταση που καλύπτουν βαδίζοντας καθημερινά, στοιχεία DNA από δεκάδες χιλιάδες άτομα στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Με την εφαρμογή για iPhone που ανέπτυξαν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης η οποία υπολογίζει το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου βάσει των προσωπικών του δεδομένων, κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

Το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου εξαρτάται από την βιολογική ηλικία, σε σχέση με το άγχος, τον τρόπο ζωής και τις χρόνιες ασθένειες και τη φυσική αντοχή, δηλαδή από το πόσο γρήγορα αναρρώνουμε από τραυματισμούς ή ασθένειες.

Με βάση αυτές τις δύο παραμέτρους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, γύρω στα 120 με 150 έτη ζωής, ο ανθρώπινος οργανισμός χάνει πλήρως τη φυσική του αντοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναρρώσει από μια περιπέτεια υγείας.

«Καθώς μεγαλώνουμε χρειάζεται ολοένα και περισσότερος χρόνος για να συνέλθουμε από μια διαταραχή», αναφέρει ο συντάκτης της έρευνας, Τίμοθι Πίρκοφ.

Η έρευνα των επιστημόνων της εταιρείας βιοτεχνολογίας «Gero» στη Σιγκαπούρη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Nature Communications».



Ειδήσεις σήμερα:

Λινού: Πιο συχνά σε γυναίκες κάτω των 40 ετών τα θρομβοεμβολικά επεισόδια

Σχολείο στη Φλόριντα κατηγορείται για σεξισμό: Κάλυψαν το μπούστο μαθητριών στη σχολική αναμνηστική φωτογραφία

Πέτσας: Κάποια στιγμή θα μπορούμε να επιλέξουμε ποιο εμβόλιο θέλουμε να κάνουμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης