Σχολείο στη Φλόριντα κατηγορείται για σεξισμό: Κάλυψαν το μπούστο μαθητριών στη σχολική αναμνηστική φωτογραφία

Σχολείο στη Φλόριντα κατηγορείται για σεξισμό: Κάλυψαν το μπούστο μαθητριών στη σχολική αναμνηστική φωτογραφία

Για να φαίνονται τα ρούχα πιο σεμνά

florida
Tην οργή γονέων και μαθητών προκάλεσε η διεύθυνση σχολείου της Φλόριντα που είχε τη φαεινή ιδέα να αλλάξει τα ρούχα 80 μαθητριών με τη βοήθεια του photoshop προκειμένου να δείχνουν πιο σεμνά.

Για παράδειγμα, το ντεκολτέ πολλών μαθητριών έγινε λιγότερο τολμηρό ύστερα από απόφαση του σχολείου με 80 αναμνηστικές φωτογραφίες να έχουν «πειραχθεί».

Όπως αναφέρει το CNN, το σχολείο «Bartram Trail High School» κατηγορείται για σεξισμό μετά την κίνηση να αλλάξει τις φωτογραφίες 80 κοριτσιών χωρίς βεβαίως να έχουν ενημερωθεί, «επεμβαίνοντας» κυρίως στο ντεκολτέ τους προκειμένου να εμφανίζονται «περισσότερο καλυμμένες».

Γονείς και μαθητές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους όταν είδαν τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Όταν η 15χρονη Ρίλι Ο ΄Κιφ είδε τη φωτογραφία της, παρατήρησε ότι προστέθηκε μια μαύρη φάσα για να καλύψει περισσότερο το στήθος.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι εκτύπωσαν το βιβλίο με τις αναμνηστικές φωτογραφίες κατ΄ αυτό τον τρόπο», δήλωσε η Ο' Κιφ στο CNN και πρόσθεσε: «Και μετά άρχισα να το ξεφυλλίζω βλέποντας όλο και περισσότερες επεξεργασμένες φωτογραφίες κοριτσιών».

«Οι κόρες μας αξίζουν μια συγγνώμη. Τις κάνουν να νιώθουν ντροπή γι' αυτό που είναι», υποστηρίζει η μητέρα της μαθήτριας.

Όμως, σε αντίθεση με τις μαθήτριες, οι φωτογραφίες των αγοριών από την ομάδα κολύμβησης που πόζαραν για τις αναμνηστικές φωτογραφίες, δεν «πειράχτηκαν».

Κλείσιμο
Όλοι φορούν μόνο το μαγιό τους, χωρίς την παραμικρή επεξεργασία. «Δεν βγάζει νόημα ότι όλοι αυτοί εμφανίζονται έτσι, και η απάντηση είναι: «Αυτό είναι εντάξει, αλλά εκείνο όχι», ανέφερε μια μαθήτρια, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα της Φλόριντα «First Coast News».

Από την πλευρά της, η μητέρα της μαθήτριας υποστήριξε ότι ο «ενδυματολογικός κώδικας» του σχολείου δεν εφαρμόζεται ισάξια ή συνεχώς.

«Η κόρη μου φορούσε χθες την ίδια μπλούζα ξανά στο σχολείο, ρώτησε αν είναι εντάξει σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα και της απάντησαν καταφατικά. Άρα, διερωτώμαι, αφού η μπλούζα είναι εντάξει για το σχολείο και την σχολική ταυτότητα, γιατί δεν κάνει για την αναμνηστική φωτογραφία;», υποστήριξε η μητέρα.

Το σχολείο, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε την απόφασή του να πειράξει 80 φωτογραφίες μαθητριών«Η προηγούμενη κίνηση του "Bartram Trail High School" ήταν να μην συμπεριλάβει φωτογραφίες μαθητών στην επετηρίδα, που δεν συνάδουν με τον ενδυματολογικό κώδικα. Κατά συνέπεια, οι ψηφιακές τροποποιήσεις ήταν μια λύση προκειμένου να συμπεριληφθούν όλοι στην αναμνηστική φωτογραφία».


Ειδήσεις σήμερα: 

Αυξήθηκε η ζήτηση ακινήτων σε όλη την επικράτεια - Οι πιο περιζήτητες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κικίλιας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ

Αφιέρωμα στην Τήνο από το ιταλικό περιοδικό Ιn Viaggio
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης