Αεροπειρατεία στη Λευκορωσία: «Έχετε βόμβα στο αεροπλάνο», είπε στους πιλότους το Μινσκ - Ο διάλογος με τον πύργο ελέγχου

Αεροπειρατεία στη Λευκορωσία: «Έχετε βόμβα στο αεροπλάνο», είπε στους πιλότους το Μινσκ - Ο διάλογος με τον πύργο ελέγχου

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έδωσαν εντολή στο πλήρωμα του αεροσκάφους της Ryanair να προσγειώσει το αεροσκάφος επικαλούμενοι την ύπαρξη βόμβας - Οι ελληνικές αρχές επισημαίνουν ότι δεν υπήρχε όπλο στην πτήση που μετέφερε τον Ρομάν Προτάσεβιτς

ryanair_lith
Ο πύργος ελέγχου του Μινσκ έδωσε την εντολή για αναγκαστική προσγείωση στην πτήση της Ryanair 4978 που μετέφερε 126 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «USA Today», η Ryanair ανέφερε ότι ο πύργος ελέγχου του Μινσκ ενημέρωσε το πλήρωμα της πτήσης ότι μια βόμβα είναι τοποθετημένη στο αεροπλάνο και του είπε να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας και έδωσαν εντολή στο αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

«Μπορείτε να επαναλάβετε το μήνυμα», ήταν η απάντηση των πιλότων.  «Έχουμε πληροφορίες ότι έχετε βόμβα στο αεροπλάνο», επανέλαβε ο πύργος ελέγχου, προσθέτοντας ότι η πληροφορία εστάλη με mail και πως έχει κοινοποιηθεί σε πολλές χώρες.

Το αεροσκάφος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 45 μίλια από το Βίλνιους, όταν ο πύργος ελέγχου της Λευκορωσίας ενημέρωσε το πλήρωμα πτήσης ότι υπάρχει βόμβα.

Οι ελληνικές αρχές επισημαίνουν ότι δεν υπήρχε όπλο στην πτήση

Πάντως οι ελληνικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχε όπλο στο σκάφος της Ryanair που μετέφερε μεταξύ άλλων και τον δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς.

Το σενάριο περί ύπαρξης όπλου χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα, για να προσγειωθεί το αεροσκάφος στο Μινσκ.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, δεν εντοπίζεται τίποτα μεμπτό από τις ελληνικές υπηρεσίες για τον Έλληνα που επέβαινε στην πτήση και ο οποίος είναι καθηγητής που εργάζεται στην Ολλανδία. Οι υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο επιβάτης δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Παράλληλα ουδεμία σχέση με ξένες υπηρεσίες δεν έχουν κι οι άλλοι δύο άνδρες που όπως και ο καθηγητής αποβιβάστηκαν στο Μινσκ.


Ειδήσεις σήμερα:

Καλογρίτσας σε Πολάκη: Παλικάρια της φακής, ελάτε έξω να λογαριαστούμε!

Ο Μένιος Φουρθιώτης μιλά μέσα από τη φυλακή: «Έχω μείνει 40 κιλά», ισχυρίζεται

Σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτριες δημοτικού: Ελεύθερος ο δάσκαλος - Του απαγορεύθηκε να τις πλησιάζει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης