Λευκορωσία: «Είδα τον Προτάσεβιτς, αλλά δεν γνώριζα ποιος είναι» - Τι λέει ο Έλληνας που αποβιβάστηκε στο Μινσκ

Λευκορωσία: «Είδα τον Προτάσεβιτς, αλλά δεν γνώριζα ποιος είναι» - Τι λέει ο Έλληνας που αποβιβάστηκε στο Μινσκ

Τι λέει ο Ιάσων Ζήσης για τα όσα έζησε και ποιοι οι λόγοι που επέλεξε να αποβιβαστεί στο Μινσκ - Τι είχε πει στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας - Δείτε βίντεο

ellinas-minsk-6587_2
Τις στιγμές που έζησε κατά την κρατική αεροπειρατεία που οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας, περιέγραψε ο Έλληνας ο οποίος αποβιβάστηκε προτού συνεχιστεί το ταξίδι μετά την σύλληψη του Ρομάν Προτάσοβιτς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο kathimerini.gr, είδε τον Προτάσοβιτς αλλά δεν γνώριζε ποιος ή τι είναι. Όπως λέει ο Ιάσων Ζήσης, είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος, ζει τα τελευταία 4,5 χρόνια στην Πάτρα και είναι μηχανικός στον τομέα των υπολογιστικών μαθηματικών. Η σύζυγός του είναι Λευκορωσίδα και ζει μόνιμα στην πατρίδα της, σημειώνει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιάσων Ζήσης μίλησε αμέσως μετά το περιστατικό και στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας.  Ο Έλληνας, την περίπτωση του οποίου είχε αποκαλύψει το Bloomberg, ονομάζεται Ζήσης Ιάσων και όπως λέει ο ίδιος ήθελε να επισκεφτεί την σύζυγό του. «15 λεπτά πριν την προσγείωση ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και θα προσγειωθούμε στο Μινσκ, όπως και έγινε», περιγράφει ο ίδιος στην τηλεόραση της Λευκορωσίας.

Δείτε τις δηλώσεις του:




Ουσιαστικά το διεθνές πρακτορείο έμοιαζε αρχικά σαν να τοποθετούσε τον συγκεκριμένο επιβάτη στο «κάδρο» των κατασκόπων της KGB που συμμετείχαν στην εκτροπή της πτήσης και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς. «Πιστεύουμε πως υπήρχαν πράκτορες της KGB οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ο CEO της Ryanair, Michael O’Leary.

Οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν είναι, σύμφωνα με την τηλεόραση της Λευκορωσίας, μία γυναίκα που κατά την κρατική τηλεόραση ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρεμφερείς λόγους, καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Ο ρόλος του Έλληνα που κατέβηκε στο Μινσκ βρίσκεται στη δημοσιότητα μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας από το Bloomberg, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές υπηρεσίες εξετάζουν την πληροφορία, διασταυρώνοντας τα στοιχεία των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης, ενώ ερευνάται παράλληλα το άτομο που περιέγραψε ο ίδιος ο Προτάσεβιτς ότι τον παρακολουθούσε και τον φωτογράφιζε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν την αναχώρησή του από την Αθήνα. Όπως περιγράφει σε κείμενό του ο δημοσιογράφος, επρόκειτο για άνδρα «ρωσόφωνο μεσήλικα».

Ειδήσεις σήμερα 

Σαρλ Μισέλ: «Δεν θα ανεχθούμε να παίζουν ρουλέτα με τις ζωές αθώων πολιτών»

Survivor: Ο «καραγκιόζης» που έγινε «άξιος»

Μπάιντεν: «Σκανδαλώδης» η αναχαίτιση του αεροσκάφους της Ryanair από τη Λευκορωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης