Ισραήλ: «Ανοίγει» τα σύνορα για μικρές ομάδες ξένων τουριστών

Ισραήλ: «Ανοίγει» τα σύνορα για μικρές ομάδες ξένων τουριστών

Eτοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα για την υποδοχή ομάδων έως 30 τουριστών

osrail
Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι σήμερα τα σύνορά του στους ξένους τουρίστες έπειτα από μία μείωση των μολύνσεων COVID-19, αλλά είπε πως θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αρχίσουν να έρχονται επισκέπτες και να αναζωογονήσει την τουριστική βιομηχανία.

Στη βάση μιας χαλάρωσης των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, η κυβέρνηση προχώρησε με το σχέδιό της να αρχίσει να επιτρέπει την είσοδο μικρών ομάδων τουριστών από χώρες που χρησιμοποιούν εμβόλια τα οποία έχει εγκρίνει.

Ξένες αεροπορικές εταιρίες επαναλαμβάνουν επίσης τις πτήσεις που είχαν αναστείλει όταν Παλαιστίνιοι μαχητές άρχισαν να εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ αυτό τον μήνα. Μια κατάπαυση του πυρός έχει οδηγήσει τώρα σε μια παύση των εχθροπραξιών, βοηθώντας τη χώρα να μπορέσει να εκπληρώσει τον στόχο της για έναρξη σήμερα του σχεδίου.

Όμως η εγγραφή για το σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού ξεκίνησε μόλις την περασμένη εβδομάδα και έτσι ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι αρχικά περιορισμένος.

"Δεν είναι πιθανό οι πρώτες ομάδες να φθάσουν πριν από τις αρχές Ιουνίου", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού.

Ο τουρισμός το 2019 έφθασε στο ύψος ρεκόρ των 4,55 εκατ. επισκεπτών, συμβάλλοντας με 23 δισεκ. σέκελ (7,1 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ) στην οικονομία του Ισραήλ, κυρίως μέσω μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κλείσιμο
Βάσει ενός πιλοτικού προγράμματος που αναμένεται να συνεχιστεί έως τις 15 Ιουνίου, το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως σε επισκέψεις 20 ομάδων πέντε έως 30 τουριστών από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γερμανία.

Άλλες 20 ομάδες επελέγησαν να είναι σε κατάσταση αναμονής αν κάποιος από τους πρώτους 20 ταξιδιωτικούς πράκτορες δεν ανταποκριθεί στους όρους του Ισραήλ.

Η υπουργός Τουρισμού Όριτ Φάρκας-Χακόχεν δήλωσε πως το υπουργείο εργάζεται προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερους τουρίστες να εισέλθουν ώστε να "αποκαταστήσει την τουριστική βιομηχανία και να φέρει ξανά πίσω στη δουλειά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους".

Οι αρχές του Ισραήλ πιστεύουν πως το να περιορίσουν αρχικά τον τουρισμό σε μικρές ομάδες είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξουν και να συγκρατήσουν την εξάπλωση της COVID-19, ιδιαίτερα των νέων παραλλαγμένων στελεχών του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια. Το σχέδιο είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων τον Ιούνιο και να επιτραπεί σε μεμονωμένους τουρίστες να αρχίσουν να έρχονται τον Ιούλιο.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την πτήση και να υποβληθούν σε τεστ και κατά την άφιξη.

Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 55% του πληθυσμού του και οι μολύνσεις COVID-19 έχουν πέσει κατακόρυφα.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο πρόεδρος της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El Al Νταβίντ Μπρόντετ είπε σήμερα ότι θα παραιτηθεί. Η κυβέρνηση ενέκρινε πακέτο διάσωσης ύψους 210 εκατ. δολαρίων για την El Al αυτόν τον μήνα υπό τον όρο μεγάλων μειώσεων των δαπανών και εισφοράς περισσότερων χρημάτων από τους ιδιοκτήτες της εταιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τα 4 «όπλα» απέναντι στους πλειστηριασμούς

Φωτογραφίες: «Ξεχύθηκαν» στις παραλίες και στην Ερμού οι Αθηναίοι

Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι έφηβοι με εθισμό στο διαδίκτυο λόγω καραντίνας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης