Κορωνοϊός - Ισραήλ: Προς απαγόρευση πτήσεων για τις επόμενες δυο εβδομάδες

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Προς απαγόρευση πτήσεων για τις επόμενες δυο εβδομάδες

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να ανακόψει την είσοδο μεταλλάξεων του κορωνοϊού στη χώρα  - Ποια ταξίδια θα επιτρέπονται, τι θα ισχύει με όσους έχουν εμβολιαστεί

netaniahu
Το Ισραήλ ετοιμάζεται να αναστείλει όλες τις εισερχόμενες επιβατικές πτήσεις για διάστημα δύο εβδομάδων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση τω μολυσματικών παραλλαγών της Covid-19.

Η αναστολή υπόκειται στην έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και θα εφαρμοστεί σε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις για 14 ημέρες.

Η χώρα, η οποία έχει καταγράψει το ταχύτερο ποσοστό διανομής εμβολίων στον κόσμο, βρίσκεται υπό τρίτο lockdown από τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πραγματοποίησε συνάντηση με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Μεταφορών, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για να συζητήσουν την προοπτική αυτή, το βράδυ του Σαββάτου.





Κλείσιμο
Μια αρχική συμφωνία επιτεύχθηκε για να αποτραπεί η είσοδος των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα, ενώ ο Νετανιάχου θα ζητήσει σήμερα κυβερνητική έγκριση για τα συγκεκριμένα σχέδια.

Βάσει των σχεδίων, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν θα μειωθούν σημαντικά, καθώς θα επιτρέπονται μόνο εκείνες που χαρακτηρίζονται σαν «εξαιρετικές περιστάσεις» και θα πρέπει να εξασφαλίζουν ανάλογη έγκριση επιτροπής, με επικεφαλής το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η απαγόρευση ταξιδιών θα ισχύει για όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι - Περισσότερα από 40 κρούσματα κορωνοϊού

Λοβέρδος (ΘΕΜΑ 104,6): Μπορώ καλύτερα από τη Γεννηματά - Θα υπερδιπλασιάσω τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ

Τρόμαξαν τους ειδικούς οι σκηνές συνωστισμού στην αγορά - Αλλαγές σήμερα στα ταξί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ