Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το θέμα του ισραηλινού πλήγματος που κατέστρεψε στη Γάζα το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP).
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου "υπογράμμισε κατά τη συνομιλία αυτή ότι το Ισραήλ κάνει τα πάντα για να αποφύγει να βλάψει ανθρώπους που δεν εμπλέκονται" στη μάχη του με τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις στη Γάζα, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, επιμένοντας στο γεγονός ότι η απομάκρυνση των ανθρώπων από το κτίριο "όπου βρίσκονταν τρομοκρατικοί στόχοι" είχε οργανωθεί ενόψει της επιδρομής.
Σύμφωνα με σύνοψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι "οι μη εμπλεκόμενοι είχαν απομακρυνθεί" από τον πύργο γραφείων και κατοικιών όπου στεγάζονταν γραφεία μέσων ενημέρωσης, καθώς και άλλα γραφεία και διαμερίσματα και ο οποίος καταστράφηκε νωρίτερα σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
"Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα", αναφέρει η ανακοίνωση.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).