Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους - Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους - Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο αριθμός των νεκρών από ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή έχει φτάσει τους 122

israel
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.  Παράλληλα συνεχίζονται τόσο οι επιθέσεις από αέρος όσο και από την ξηρά και όλα αυτά την ώρα που το Ισραήλ προχώρησε στην αύξηση στρατευμάτων κοντά στον παλαιστηνιακό θύλακα που τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε πολιορκία. 

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 122 άνθρωποι ανάμεσά τους και 39 παιδιά. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 900 ενώ εκατοντάδες παλαιστινιακές οικογένειες έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία που βρίσκονται στα βόρεια της Γάζας και λειτουργούν υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών. Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι η Λωρίδα έχει βιώσει μία από τις πιο «βίαιες» βραδιές της.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για άμεση παύση όλων των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι η επίθεση θα συνεχιστεί «όπως απαιτείται για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο κράτος του Ισραήλ». Από την πλευρά της η Χαμάς νωρίτερα την Παρασκευή εξαπέλυσε επίθεση με πολλές ρουκέτες στην πόλη Ασκελόν. 

Τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί και ένας Ινδός υπήκοος σκοτώθηκαν. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι εκατοντάδες ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς διάφορες τοποθεσίες στο Ισραήλ ενώ έχει προσθέσει ενισχύσεις κοντά στα ανατολικά εδάφη του θύλακα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις: Ξεκίνησε η έξοδος από τις πόλεις - Κίνηση σε λιμάνια και διόδια

Βεβαιώσεις μετακίνησης: Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται, μετά την άρση του lockdown

Οι πρώτες ώρες στην αγορά χωρίς SMS και τον φόβο προστίμων - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης