Μεσανατολικό: Πώς το Ισραήλ με μία ανάρτηση στο twitter εγκλώβισε τη Χαμάς σε σήραγγες και τη βομβάρδισε

Μεσανατολικό: Πώς το Ισραήλ με μία ανάρτηση στο twitter εγκλώβισε τη Χαμάς σε σήραγγες και τη βομβάρδισε

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού - Ένα παραπλανητικό tweet των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται ότι λειτούργησε ως «δόλωμα» για τις δυνάμεις της Χαμάς που εγκλωβίστηκαν σε σήραγγες

24172279
Ως εργαλείο κατά των αντιπάλων φαίνεται ότι λειτούργησε το twitter οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Με μια παραπλανητική ανάρτηση, οδήγησαν τα στρατεύματα σε σήραγγες, οι οποίες στη συνέχεια βομβαρδίστηκαν από τον στρατό του Ισραήλ.

Το tweet των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε την εντύπωση ότι ο Ισραηλινός στρατός είχε εισέλθει στη Γάζα. Τα Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ξεκίνησε η χερσαία επίθεση, για την οποία το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι ετοίμαζε. Η Χαμάς και η ισλαμική Τζιχάντ, βλέποντας τις αναφορές, έστειλαν την πρώτη γραμμή άμυνας στις σήραγγες, με στόχο να λάβουν θέσεις, όπως μετέδωσε η Jerusalem Post.

«Τα από αέρος και χερσαία στρατεύματα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων επιτίθενται επί του παρόντος στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το tweet, που συντάχθηκε στα αγγλικά, οδηγώντας πολλούς να θεωρήσουν ότι είχε ξεκινήσει χερσαία επίθεση στον Παλαιστινιακό θύλακα.



Στα εβραϊκά, η ανάρτηση ήταν επίσης ασαφής, αλλά πιο συγκεκριμένη, καθώς ανακοίνωνε σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα, με τις χερσαίες δυνάμεις να ξεκινούν μπαράζ πυροβολισμών, αλλά όχι είσοδο στρατευμάτων, σημειώνει η Jerusalem Post.


Κλείσιμο
Israel-Gaza conflict: IDF releases video of Hamas tunnel airstrikes


Η χερσαία επέμβαση είχε προαναγγελθεί

Κατά μήκος των συνόρων, άρχισαν να συγκεντρώνονται χερσαίες δυνάμεις στις 9 μ.μ. χθες το βράδυ. Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωναν ότι μια χερσαία επέμβαση ήταν μια βιώσιμη επιλογή για την επόμενη φάση της Επιχείρησης «Φύλακες του Τείχους», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου στην New York Post, ενώ ο στρατός έπληττε τους στόχους της Χαμάς. Το ενδεχόμενο πιθανής κλιμάκωσης υπαινίχθηκε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, λέγοντας ότι επρόκειτο να υπάρξει περαιτέρω δράσης κατά της Χαμάς.

Η ανάρτηση του Ισραηλινού στρατού σήμανε συναγερμό στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, καθώς θεωρήθηκε ως ανακοίνωση ότι το Τελ Αβίβ έστειλε επίγειες δυνάμεις στη Γάζα. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά συνέβαινε, σύμφωνα με την Jerusalem Post, ήταν ότι ο ισραηλινός στρατός από αέρος, με 160 αεροπλάνα βομβάρδισαν σήραγγες τις οποίες ονομάζουν ως «Μετρό» της Χαμάς, που αποθηκεύονται όπλα και εξοπλισμός.

Μπήκαν στο υπόγειο δίκτυο και τους βομβάρδισαν ισραηλινά αεροσκάφη

Το υπόγειο δίκτυο με σήραγγες είχε κατασκευαστεί μετά τον πόλεμο του 2014 στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά τις αναφορές περί χερσαίας επέμβασης στον παλαιστινιακό θύλακα, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ έστειλαν μαχητές οπλισμένους με αντιαρματικούς πυραύλους και όλμους για να προετοιμαστούν για την εισβολή που δεν ήρθε ποτέ. Μόλις μπήκαν στις σήραγγες, ουσιαστικά έπεσαν στην παγίδα των ισραηλινών στρατιωτικών αεροσκαφών, ενώ άγνωστο παραμένει πόσοι σκοτώθηκαν.

Δημοσιογράφος των Times του Ισραήλ, απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο του στρατού για την ανάρτηση στο twitter και πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχαν ισραηλινά στρατεύματα στη Γάζα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημοσιογράφου, τα στρατεύματα, τα άρματα μάχης και ο οπλισμός ήταν κοντά στα σύνορα, αλλά από την πλευρά του Ισραήλ.

Israeli troops hit 150 Hamas targets in Gaza in 'biggest bombardment yet'


Την ευθύνη για την ανάρτηση ανέλαβε ο Κονρίκους, που ωστόσο επιβεβαίωσε ότι οι χερσαίες δυνάμεις είχαν μετάσχει σε επιχείρηση που έγινε από το Ισραηλινό έδαφος. «Δεν υπάρχουν χερσαίες δυνάμεις μέσα στη Γάζα αυτή τη στιγμή» δήλωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με την New York Post.

Από την πλευρά του, ο στρατηγός Χιντάι Ζίλμπερμαν, επικεφαλής εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι ο στρατός ερευνά τι οδήγησε στην παρανόηση των μέσων ενημέρωσης.


Ειδήσεις σήμερα:

La Casa De Papel: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα - Το «αντίο» των συντελεστών στο Instagram


Φόρουμ Δελφών: Ισχυρή ανάκαμψη τη διετία 2021-2022 στην Ελλάδα βλέπει και ο Τσακαλώτος


Πρίγκιπας Κάρολος: Βιογράφοι του παλατιού εξηγούν γιατί δεν είναι «καλός πατέρας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης